banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adana'da 74 hafız ve hafize icazet aldı

Seyhan Müftülüğüne bağlı Tepebağ Erkek Kur’an Kursu, Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur’an Kursu, Hasan Tepeli Erkek Kuran Kursu, Hacı Menekse Hatun Kız Kuran Kursu ve Fatma Feride Hatun Kız Kuran Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 43 erkek 31 kız öğrenci icazet diplomalarını aldı.

Adnan Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen icazet ve taç giyme törenine; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Adana Valisi Mustafa Büyük ve İl Müftüsü Arif Gökce’nin yanı sıra belediye başkanları, müftülük ve Kur’an kursları personelleri, kurs öğrencileri ve binlerce Adanalı katıldı.

Merkez Cami İmam Hatibi Ömer Altundağ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış ve selamlama konuşması yapan Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, ilçelerinde Kur’an eğitimlerini tamamlayan 43 erkek 31 kız öğrenciye hafızlık diploması vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Adana’da 21 bin Kur’an kursu öğrencisi var”

Daha sonra kürsüye gelen Adana İl Müftüsü Arif Gökce, eğitimlerini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin yanında manasını öğrenip ona göre amel etmenin önemine vurgu yapan Gökce, Kur’an öğrenip öğretmenin faziletine dikkat çekti. Konuşmasında Adana’daki Kur’an kursları hakkında bilgiler paylaşan Gökce, şu anda il müftülüğü bünyesinde 900 civarı öğretici ile 21 bin öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Bu rakamın Adana için az olduğunu dile getiren Gökce, bu sayının arttırılması için çalışma sürdürdüklerini söyledi.

Hafızlık törenine eşiyle birlikte katılan Vali Mustafa Büyük de, Adana’da 74 hafızın eğitimlerini tamamlamış olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Hafız ve hafizeleri kutlayan Büyük, İslam’ın kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in okunup ezberlenmesine katkı sunan kurs hocalarını da tebrik etti.

“Kur’an hem öğrenilmeli hem de yaşanılmalı”

Programa konuk olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşmasın hafızlığın tohum saçmaya benzediğini, önemli olanın ise ekinden ürün almak olduğuna vurgu yaptı.

Kur’an’ın 23 yılda peyderpey Peygamber Efendimize indirildiğine dikkat çeken Erbaş, bunun hikmetinin ise ümmete bir ders niteliği taşıdığını belirtti. Erbaş, “Allah yüce kitabımızın tenzilini bir anda Hz. Muhammed (SAV)’in kalbine yapabilirdi ama öyle yapmadı, 23 seneye yayarak indirdi. Bunun hikmeti Müslümanlar hem Kur’an-ı öğrensinler hem de yaşasınlar.” diye konuştu.

“Türkiye’de hafız sayımız çok az”

Türkiye’deki Kur’an kursları hakkında bilgiler de paylaşan Erbaş, Türkiye’de resmi olarak 120 bin 16 hafız olduğunu söyledi. Bu rakamın resmi diploması olmayan hafızlarla birlikte 150 bine ulaşacağını ifade eden Erbaş, ancak bu rakamın Türkiye için az odlunu dile getirdi. Bir çok İslam ülkesinin nüfusunun yüzde 10’unun hafız iken bu rakamın Türkiye’de binde 2’de kalmasına üzüldüklerini belirten Erbaş, bu rakamı binde 10’ların üzerine çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından icazet törenine geçildi. Tepebağ Erkek Kur’an Kursu, Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur’an Kursu, Hasan Tepeli Erkek Kuran Kursu, Hacı Menekse Hatun Kız Kuran Kursu ve Fatma Feride Hatun Kız Kuran Kursu’nun ayrı ayrı çağrıldığı törende eğitimini tamamlayan öğrenciler hafızlık belgesi aldı.

Hafız ve hafizelerin mutluluklarını paylaşan ailelerin duygulandıkları gözlenen etkinlik, ilahi sanatçısı Mustafa Cihat’ın konseri ile sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.