banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Adana'da 17 hakim ve savcı hakkında inceleme başlatıldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3’üncü Dairesinin geçmiş yıllarda Adana Adliyesi'nde görev yapan 17 hakim ve savcı hakkında “Paralel Yapı” iddiasıyla inceleme başlattığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, HSYK 3’üncü Dairesi, Suriye'ye giden MİT TIR'larının durdurulması ile gündeme gelen Adana Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcıları mercek altına aldı. Yapılan soruşturma sonucunda ‘Paralel Yapı’ ile bağlantılı oldukları iddia edilen 12’si hakim 5'i savcı 17 isim belirlendi. Bu hakim ve savcıların, ‘Paralel Yapı’nın amaçları doğrultusunda dinleme ve usulsüz tutuklama gibi kararlara da imza attıkları iddia edildi.

HSYK 3’üncü Dairesinin aldığı inceleme kararının gerekçesinde, söz konusu 17 hakim ve savcının ‘Paralel Yapı’ elemanı olduğu, bu nedenle açığa alınabileceği öne sürüldü.

Öte yandan ‘Paralel Yapı'lanmayla sık sık gündeme gelen Adana Adliyesi, İslami camialar ile dindar kişilere verilen ağır cezalarla dikkat çekiyordu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.