banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adana ve Mersin'in sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Adana Valisi Mustafa Büyük, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürleri, ilgili Daire Başkanları ile Adana ve Mersin illerinden sağlık alanlarında hizmet veren kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda, Çukurova Bölgesi’nin iki önemli ili olan Adana ve Mersin’deki sağlık hizmetlerinin ve hastanelerin genel durumu ile yatırımların geldiği aşama ayrıntılarıyla ele alındı.

Sağlık kurumları yetkililerinin ayrıntılı sunum yaptığı toplantıda sağlıkta şiddet konusu başta olmak üzere sağlık hizmetleri verilmesinde yaşanan bazı sıkıntıların çözümlenmesi noktasında alınan önlemler de irdelendi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, bölgenin sağlık yatırımları açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı olarak Çukurova Bölgesi’nin sağlık üssü olması konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Vali Mustafa Büyük ise yaptığı değerlendirmede, "Kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen yeni sağlık yatırımlarıyla hastane ve yatak kapasiteleri her geçen yıl artan Adana’mızda özel, kamu ve üniversite hastanelerinde en modern tıbbi araç ve gereçlerle kaliteli sağlık hizmetleri veriliyor. " dedi.

Toplantıda, genel sağlık hizmetlerinin daha iyi bir şekilde verilebilmesi için görüş alış verişinde bulunuldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.