banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Adana caddelerine

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Adana’nın en işlek caddelerine içki ve kumarın haram olduğuna dair bez afişler asıldı. Yılbaşında Müslümanların; Hristiyanlara ait Noel türü kutlamalarına katılmamasının da hatırlatıldığı afişlerde, kutlanacaksa 1 Ocak tarihine denk gelen Mekke’nin fethinin kutlanması gerektiği vurgusu yapıldı.

Adana’da gerçekleşecek Mekke’nin fethi organizasyonu öncesi basınla kahvaltıda bir araya gelen AGD İl Teşkilatı, Müslümanların Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmemesi gerektiği, bu sebeple yılbaşının kutlamanın yanlış olduğu üzerinde durdu.

Burada kısa bir açıklama yapan AGD Adana Teşkilat Başkanı Cuma Şahin, şehrin caddelerine “İçki ve Kumar Haramdır” şeklinde ifadelerin yazıldığı yüzlerce bez afiş asarak Adanalıları bu tür kötülüklerden sakındırmayı hedeflediklerini söyledi.

Müslümanların gayri meşru eğlencelerin normal karşılanır olduğu yılbaşı yerine 1 Ocak 630 tarihinde gerçekleşen Mekke’nin fethini kutlaması gerektiğine işaret eden Şahin, “Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi olarak bizler de 31 Aralık gecesi Menderes Kapalı Spor Salonunda bu fetih gecesini gerçekleştireceğiz. Saat 19.00’da başlayacak olan etkinliğimize Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhyiddin Ali Karadaği, AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve hafızlar katılacaktır. Şiir, Sinevizyon, Kur’an Ziyafeti’nin de yer alacağı programımıza tüm halkımız davetlidir.”diye konuştu. (Ayhan Kaya- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.