banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı içki festivaline sahip çıktı

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün kentte düzenlenmek istenen içki festivalinin kanunen yasal olmadığını ve böyle bir organizasyona izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından basına konuşan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den “Festival engellenemez!” çıkışı geldi.

Festivalin her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlendiğini ve geleneksel hale geldiğini savunan Sözlü, “Etkinlik sivil bir inisiyatif. Aslında öyle bir festival yok. Onlar kendi aralarında bir araya geliyorlar. Ne belediyelerle ne de kamuyla ilgisi bulunmuyor. Dikkat çeken, dışarıdan da katılım olan bir etkinlik. Adana'da herkes kendi başına rakı içiyor. İnsanların kendi kişisel hürriyetleri var. Önlerine engel konulamaz.”diyerek etkinliğin yasal olduğunu savundu.

Önceki yıl düzenlenen etkinliğe destek verdiklerini saklamayan Sözlü, “Gelenlere biz de uğrayıp 'Hoş geldiniz' demiştik. Ama bizim izin vermemiz, vermememiz gibi bir konu yok.” ifadelerini kullandı. Sözlü, içki festivaline yönelik kısıtlama veya yasaklamanın ise söz konusu olamayacağını ileri sürdü.

Hatırlanacağı üzere; Adana’nın tarihi ve manevi mekanlarının Ulu Cami, Yağ Cami, Ramazanoğlu Külliyesi, Büyüksaat, ve Kazancılar Çarşısı’nın yanı başında her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenen içki festivali çevredeki esnaf ve vatandaşın tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan başta Yeşilay olmak üzere STK temsilcileri de, içkinin teşvik edildiği bu tür organizasyonlara izin verilmemesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmuşlardı.

Bir TV kanalına konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük ise, alkol reklamlarının yasak olduğunu ve bunu teşvik edici organizasyonların da yasal olmayacağını belirtmiş, her ne isimle olursa olsun Adana’da düzenlenmek istenen içki festivaline izin verilmeyeceğini söylemişti.

Öte yandan; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü daha önce de, halka açık bir konuşmasında dini şahsiyetlerden Şeyh Said ve Seyyid Rıza’ya hakaretlerde bulunması tepkilere neden oldu.  (Ayhan Kaya - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.