banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

ADAG Vakfı Süriye Yolcusu

 Geziye Harran Üniversitesi, Mardin Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Batman Üniversitesi'nden ADAG mensubu kalabalık akademisyen topluluğu katılıyor. Yapılacak resmi ziyaret çerçevesinde, 27 Mart 2010 Cumartesi günü Halep Üniversitesi Rektörüyle ve Türkiye'nin Halep Başkonsolusu, 28 Mart 2010 Pazar günü ise, Yüksek Eğitim Bakanı, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi, Şam Üniversitesi Rektörü ile görüşmeler yapılacak.

ADAG Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz yaptığı açıklamada; YÖK Başkanlığının 16 Ocak 2010 tarihinde Suriye'ye yakın illerin üniversite rektörleri ile birlikte Suriye Yüksek Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmeleri ve eğitim-öğretim adına imzaladıkları ortak protokolleri yakinen takip ettiklerini ve bölge adına önemsediklerini ifade etti. Ayrıca bilim, teknoloji ve enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve TÜBİTAK'ın yöneticilerinden oluşan bir heyetin 23 Mart 2010 tarihinde Türkiye ve Suriye arasında bilim ve teknoloji alanındaki iş birliği konusunda resmi ziyaretlerine işaret etti. 

ADAG Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz yapacakları bu ziyaretin amacının Suriye ile şimdiye kadar yapılan bu açılımlara destek mahiyetinde ve çeşitli üniversitelerdeki ADAG Vakfı mensupların Suriye Üniversiteleri ile ortak çalışmasına vesile olacağını belirtti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.