banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ADAG Vakfı Avrupa'da

Fransa Montpellier, Le Corum Kongre ve Opera Merkezi'de Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) tarafından organize edilen "4th International Conference on Molecular Materials" Molmat2010 konferansına Türkiye'den Harran Üniversitesi'ni temsilen "Electrooptical Properties of Liquid Crystals via Molecular Alignment" başlıklı bildirisi ile katılan ADAG Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, kongre sürecinde katılımcılara ADAG vakfının tanıtımını da yaptı.

 Şube Başkanı Yılmaz beraberinde getirdiği, ADAG Vakfının 1996-2010 yılları arasındaki tanıtımını içeren Türkçe ve İngilizce hazırlanmış katalogunu, kongre sürecinde görüştüğü Montpellier Üniversitesi, Bilim Teknoloji Fakültesinden (INC) Profesör Mme Joulia Larionova, Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) Profesör Yannick Guari, Montpellier 2 Üniversitesi Rektörü Profesör Pr Danièle Hérin, Çek Cumhuriyeti NS Nükleer Fizik Enstitü'sünden Professor Vasily Lavrentiev, Moskova Devlet Üniversitesi, Kimya Bölümü'nden Profesör Sergey Kardashev, Katholieke Leuven Üniversitesi'nden Profesör Christ Glorieux ve katılımcı birçok bilim insanlarına takdim etti. İkili diyaloglarda özellikle bölgesel sorunları içeren konu başlıkları ve sosyal konuların değerlendirilmesi dikkati çekti.

 Katılımcıların bir kısmına ayrıca Şanlıurfa'yı tanıtan broşür ve CD'ler de takdim edilip, ilgililer Şanlıurfa'ya davet edildi. Bilimsel ve sosyal tanıtım anlamında oldukça verimli geçen toplantıyla ADAG Vakfı Avrupa'ya ilk açılışını yapmış oldu. Bu ziyaret ve görüşmelerin ilerleyen dönemlerde heyetler halinde devam edileceği umulmaktadır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.