banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Açık öğretim sınav yerlerinin değişmesine tepki

Yaklaşık iki yıldır Karlıova ilçesinde yapılan açık öğretim sınavlarının Bingöl merkeze alınması, esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Ali Bingöl tarafından tepkiyle karşılandı.

Sınavın, esnaflara maddi yönden katkı sağladığını söyleyen oda başkanı Bingöl, nedeni bilinmeyen bu yer değişikliğinin öğrenci ve halkın tepkesine sebep olduğunu belirtti.

Bingöl, “İlçe dışından öğrencilerin ilçemize gelmesiyle esnaflarımızın yüzü gülüyordu.  Zaten esnaf ve halk bitkisel hayattadır, çek ve senetler ödenmez durumdadır. Sınavın iptal edilip Bingöl’e taşınması esnafı mağdur etmiştir. Ayrıca Karlıova’da sınava girecek öğrencileri ve velilerini iki kat mağdur etmiştir. Devlet yetkilileri ilçe esnafımızın sattığı bir kalem ve silgiyi esnafımıza çok görmüştür. Bunun düzeltilmesi için her türlü hakkımızı aramak için çalışmalar başlatacağız. Bazı esnaflarımızda iki gün süren sınav sürecini ilçe ekonomisine canlılık getirdiğini ifade ederek hangi nedenden dolayı sınavların başka yerlere taşınmasının gözden geçirmesini istiyorlar.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.