Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Abide Kavşağının ilk betonu döküldü haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Abide Kavşağının ilk betonu döküldü
Temelini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın attığı Abide Kavşağı Projesinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. 
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Yüklenici firma şantiye Şefi Serdar Arıcı şunları kaydetti, "Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Alt yapı ile ilgili deplaseler devam ediyor. İlk betonları dökmeye başladık. Elimizi çabuk tutarak işi 250 günden önce teslim etme gayretindeyiz. Belediye bugün kanalizasyon deplasesi ile ilgili çalışmaları yapacak" dedi.
Proje hakkında gazetemize bilgiler veren Arıcı, "Abide Köprülü kavşağı Doğu-Batı aksı olan Gaziantep-Habur (TETEK) yolu ve Kuzey-Güney aksı olarak nitelendiren Şanlıurfa şehir merkezi Diyarbakır yolunun kesişim noktasında olup Şanlıurfa şehir trafik ulaşımı açısından kilit bir noktada bulunmaktadır. Ancak mevcut durum olarak söz konusu istikametlerdeki trafik yoğunluğuna hizmet verememekteydi. Bu sebepten dolayı, Abide Köprülü Kavşağı proje çalışmalarına başlanmış ve proje kapsamında Gaziantep-Habur (TETEK) yolu istikametindeki trafik alt geçit kavşak köprüsü olarak projelendirilmiştir" dedi.
Abide Köprülü kavşağı yapım işinin, 13.02.2012 tarihinde 17.913.118,03 TL bedelle ihale edildiğini belirten Arıcı sözlerine şöyle devam etti, "İşin süresi sözleşmeye göre 250 gün olup Köprülü kavşak yapım çalışmalarının 2012 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu işin bünyesinde Altgeçit Köprüsü, Bağlantı yolları, peyzaj, aydınlatma, korkuluk ve üstyapı işlerinin yapılması hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Projenin faydaları
Projenin faydalarına da değinen Arıcı, "Abide Köprülü Kavşağı Gaziantep-Habur (TETEK) yolu istikametindeki trafik alt geçit kavşak köprüsü olarak projelendirilmiş olup; Şehir merkezi - Diyarbakır yolundaki yaya ve taşıt trafiğinin güvenli bir şekilde devam etmesi hedeflenmiştir" dedi.
Proje çalışmaları esnasında TEDAŞ'a ait elektrik direkleri kaldırılıyor. Ticaret Meslek Lisesi önünde bulunan üst geçidin de kaldırıldığı görüldü.
Kuzey - Güney ve Doğu - Batı ulaşım aksında Şanlıurfa trafiğinin kesiştiği Abide Kavşağı, şehiriçi ulaşımın en yoğun olduğu alan. Kavşak çalışmaları dolayısıyla trafik tek şeritten, kontrollü olarak veriliyor. 
Şanlıurfa kamuoyu, AK Parti'nin vaad ettiği 400 Proje içerisinde ençok görünür olan, Abide Kavşağının en kısa sürede yapılıp hizmete açılmasına bekliyor. 
Murat Çiftçi / Gap Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.