banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Abide Kavşağına yağmur engeli!

TEMELİ BAKANLAR TARAFINDAN ATILDI

 

AK Parti’nin 4 yılda 400 proje kapsamında olan Abide Kavşagı’nın temeli, geçtiğimiz Nisan ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından atıldı. Şanlıurfa trafiğini rahatlatacak olan Abide Kavşağı projesi için yüklenici firmaya 6 ay süre verildi.

 

Gece gündüz çalışarak Abide Kavşağı’ndaki çalışmaların çoğunu bitiren firma, geçtiğimiz günlerde yapılan alt geçidi hizmete açtı.

 

ÇALIŞMALARA YAĞMUR ENGELİ!

 

Yüzde 90’lık bölümü tamamlanmış olan Abide Kavşağı’ndaki çalışmalarda, sadece çevre düzenlemesi, refüş,asfalt ve bağlantı yolları kaldı. Şantiye Şefi Serdar Arıcı, konuyla ilgili Olay’a yaptığı özel açıklamada, söz konusu projenin bitme noktasına geldiğini söyledi.

 

Çalışmalarda sadece 15 günlük bir işin kaldığını vurgulayan Arıcı, şunları söyledi:

 

“Alt geçitteki çalışmaları tamamlayıp geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Ve Alt geçide ana kadar 40’ın üzerinde ışıklandırma direği dikildi. Çalışmalarımızda sadece,  çevre düzenlemesi, refüş, asfalt ve bağlantı yolları kaldı.Maalesef yağmur’dan dolayı bunlar yarım kaldı.Bizim 15 günlük bir işimiz kaldı.Bunları yaptıktan sonra proje tamamlanmış olacak.Elimizden geldiği kadar,çalışmalarımızı erken bitirmeye çalışıyoruz.”

 

TRAFİK RAHATLAYACAK

 

Öte yandan Abide Kavşağı, doğu-batı aksı olan Gaziantep-Habur yolu ve kuzey-güney aksı olan Şanlıurfa şehir merkezi-Diyarbakır yolunun kesişim noktasında şehrin trafik açısından kilit noktasında bulunuyor. Bitme aşamasına gelen Abide Köprülü Kavşağı'nın tam olarak faaliyete girmesiyle birlikte, şehir merkezi-Diyarbakır yolundaki yaya ve taşıt trafiği güvenli bir şekilde akacak, dur-kalk beklemeleri önemli ölçüde azalacak.

 

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Konu ile ilgili görüşlerini belirten sürücüler ise şunları söyledi:

 

“Abide Köprülü Kavşağı Şanlıurfa trafiğini rahatlatacak. Mardin istikametinden gelip Gaziantep istikametine gitmek isteyen araçlar ile Gaziantep istikametinden Mardin istikameti ile şehir merkezinden Diyarbakır istikametine gitmek isteyen araçlar, trafiği birbirine katıyordu. Saatlerce trafik kilitleniyordu. Bir de kavşağın büyük olmasından dolayı araç sürücüleri çok kez sıkıntı yaşıyordu. Bu proje ile Şanlıurfa Abide Kavşağı'nda trafik bir nebzede olsa rahatlayacak. Mardin-Gaziantep istikameti ile Gaziantep-Mardin istikametinden gelen araçlar, alt geçidi kullanarak, direkt geçiş yapabilecekler, bu da trafiği büyük oranda rahatlatacak. Bu projede emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.”

 

3 ADET ÜST GEÇİT YAPILACAK

 

Bu arada, vatandaşlar için 3 adet üst geçidin yapılacağı öğrenildi. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, üst geçitlerin biri, Mardin yoluna diğer ikisinin de Diyarbakır ve Antep yolu üzerinde yapılacak. Projeleri yapılan bu üst geçitlerin kısa sürede yapılması bekleniyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.