banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Abide kavşağı kaldırımı yeniden sökülüyor

SÖKÜLECEKSE NEDEN YAPILDI

 

2011 Nisan ayında yapımına başlanan Abide Köprülü Kavşağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Aralık 2012’de Şanlıurfa ziyareti sırasında açılışı yapıldı. Kavşağın trafiğe açılması ile birlikte Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılan kaldırımlar 1 ay dolmadan sökülmeye başlanması vatandaşları çileden çıkardı. Konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getiren Şanlıurfalı vatandaşlar, eğer sökülecekse kaldırımların neden yapıldığını sordu?

 

Şanlıurfalı vatandaşlar, Türkiye genelinde borçlu belediyelerin başında yer alan Şanlıurfa Belediyesinin, borçlarını görmezden gelip elindeki mevcut paraları da israf etmeye devam etmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

 

 

BELEDİYENİN BU ÇALIŞMALARINA

 

BİR ANLAM VEREMİYORUZ

 

İsraf etmenin haram olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Abide kavşağına daha döşeneni 1 ay olmadan bu kaldırımların sökülmesine bir anlam veremiyoruz. Büyültme ya da küçültme gibi bir durum da yok. Bizler Belediyenin bu çalışmalarına bir anlam veremiyoruz. Para çoksa borçlarını ödesinler, uygun yerleri istimlak edip otopark yaptırsınlar. Yeni bir Urfa oluşturup tarihi Urfa’yı restore etsinler. Neden yeni yolların yapılmasına ağırlık verilip çabuklaştırılmıyor da, ihtiyaç olmamasına rağmen güzelim kaldırımlar yıkılıp yeniden yapılıyor” dediler.

 

Kaldırımların ‘Yap-Boz’ tahtasına döndüğünü belirten vatandaşlar, “Belediye istediği gibi evirip çeviriyor. Milletin parasını çarçur ediyorlar. Milletin parasını çarçur etmek israftır, haramdır” diye konuştular.

 

 

MALİYETİ YÜKSEK

 

Abide Köprülü Kavşağını yapan yüklenici Firma Sorumlusu Serdar Arıcı, konuyla ilgili Olay’a yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

”Biz kaldırım taşlarını yaptığımız zaman belediyeye danıştıktan sonra yaptık. Fakat 1 ay sonra, belediye kaldırım taşlarını sökme kararı aldı. Sebep ise, maliyetinin yüksek olması ve olası bir arıza’da kaldırım taşlarının tekrar bulunmaması. Şuan kaldırım taşlarını söküyoruz.Yerine ise mahallelere uygun taşları döşeyeceğiz.”

 

Mehmet Aslan / Olay gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.