banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Abide Kavşağı için STK'ların Görüşü Alınsın!..


Şanlıurfalıların sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurdukları “YOR KAFANI”  adlı grupta Karayollarının ve Şanlıurfa Belediyesinin hazırlamış oldukları projeleri mukayese ederek tartışmaya açtı.


Mühendis, Uzman ve İnşaat işlerinde bilgisi olan üyelerin yorumlarını toparlayan grup,  ortaya şu görüşü çıkardı: “Bu proje yapılmadan önce İlgili oda ve STK’lara detaylı bilgi ile ortak noktada bir karar alındıktan sonra proje uygulamaya geçmelidir”

Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren uzmanlarının görüşleri de yorum olarak grupta paylaşıldı.  İşte o görüş ve yorumların tamamı:

Sayın Fethi Deniz

jeodezi ve fotagrametri müh.

Sayın üyeler bu projeler, bir sunum yapılarak, sonra görüş alınsa, daha iyi olur. Çükü bunlar uzun yıllar hizmet verecektir. Genel olarak ifade edeyim; kurumlar kendi işini yapar. Yani karayolları, yolda ulaşım ve ekonomiyi düşünür ama belediye bunlara ilaveten çevreyi de düşünmek zorundadır. Bu kriterler üzerinden irdelenmelidir.

Ömer Faruk Balamir

Engineering management okudu İnşaatçı

“Kesinlikle ve kesinlikle viyadükler olmamalı, yollar yer altından geçmelidir, yoksa Urfa’mıza hizmet adı altında çok çirkin bir abide yapılmış olur....”

Zeki Alkan

İnş. Mühendisi

İlk bakışta başka bir çözüm daha var gibi görünüyor : 1- Antep-Mardin istikameti direk yer altına inip, dal geç ile geçer, 2- Diyarbakır -Atatürk Bulvarı istikameti direk abidenin ortasından dümdüz geçer, 3- Aile parkı-Yimpaş arasına dönel kavşağın izdüşümünde, Diyarbakır-Atatürk bulvarı yolunun altına dal geç yapılır(Antep-Diyarbakır hattı için) 4- İmam Hatip tarafında reklam panolarının olduğu yer...

Hüseyin Alagöz

Gayrimenkul Değerleme uzmanı İnş

Bu şematik görüntü Karayollarının hazırladığı projeye ait. bu projede Karaköprü yolundan Atatürk bulvarına köprü ile giriliyor. Abide adasının üzerinden iki adet köprü ile geçiliyor, Antep - Mardin istikameti yer altından geçirilmiş. Tüm dönüşler bir dönel ada ile sağlanmış.

M.Emin Rızvanoğlu

BCT Müş.Müh.'da çalışıyor

Ben başkanın ve teknik ekibinin bu iş için yeterli donanıma sahip oldukları konusunda şüpheliyim. istersen kendisine soru olarak ilet..

Fehmi Çakır

TKGM Eğt.Mrkz.

Özel sektörden hizmet satın alma yoluyla yapılacak olan bu projede, dilenmesi durumunda teknik denetim işlerinin de özel bir yapı denetim şirketine verilmesi mümkündür. Bu nedenle: Belediyemiz birimlerinin bu konuda çok ciddi bir sıkıntı içersinde olacaklarını düşünmüyorum. Asıl önemli olan, yürütülecek olan çalışmalarda özel mülkiyete konu olan taşınmazların kamulaştırma işlemlerinde karşılaşılacak parasal sorunlardır. Bu konuda Fahrettin beyinde vurgulamış olduğu şekliyle STK ve siyasi erk'in yaklaşımları çok büyük bir önem arz ediyor bence de...

İbrahim Halil Dişli

İnş.Müh.

Abide kavşağı sıkışık olduğundan Karaköprüden gelen trafik azar azar şehre yayılmakta, bu projeden sonra (hangisi olursa olsun) şehir içi trafiği daha da keşmekeş hale getirecektir. Bence Karaköprü'nün bir çarşıya ihtiyacı var. Hatta Gümrük Hanına, hatta aktar pazarına, hatta ve hatta bir Balıklı Göle ihtiyacı var, şehrimizin de yeni ana arterlere

Köprülü kavşaklar şehirleri kasvetli hale getiriyor.

Hüseyin Alagöz Gayrimenkul Değerleme uzmanı İnş

Bu projeye başlamadan önce Karaköprü yolu 4 gidiş 4 geliş şeklinde düzenlenecek ve aynı zamanda emniyet caddesi girişine de katlı kavşak yapılacak. şu an onun projesi de bitme aşamasında. yani abide projesi bitirildiğinde emniyet caddesi kavşağı da çözülmüş ola...
www.balikligol.com  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.