banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ABD’ye bilgi sızdıran gazeteci kim?

ABD’nin Adana Konsolosluğu Güvenlik ve İrtibat Müdürlüğü’nün özellikle Urfa sınır hattındaki gelişmeler ve stratejik önemde bilgilere ulaşabilmek için yerel gazeteci U.K.’ye uzun süredir ödeme yaptığı, kamuoyuna yansıyan bazı haberlere paralel bilgileri kendisine taşıyan U.K’den, spesifik bilgiler talep ettiği anlaşıldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre ABD konsolosluğu ise U.K.’den özellikle Suriyelilerin barındığı kamplarda bombalı eylem yapmayı planlayan kişilerin yakalanması ve Ceylanpınar Kampı’nda alınan önlemler, Ceylanpınar-Akçakale sınırına örülen duvarın ebatları ve inşa edilmesindeki amaç, Şırnak’ta sınır kapılarının ne zaman açılacağı ve neden açılmasının istendiği, sınır kapılarının durumu, IŞİD mensubu 25 kişinin Şanlıurfa’ya gelip gelmedikleri gibi konularda bilgi istediği da anlaşıldı.

KONSOLOSLUKTA İŞ VAADİ

Konsolosluğun başlangıçta U.K.’ya konsoloslukta işe alma vaadinde bulunduğu, ancak bu vaadini yerine getirmediği iddia edildi. Bu arada U.K.’nin ABD’den yeşil kart talebinin olduğu, çalışmalarına karşılık konsolosluktan sertifika istediği, burada işe girmeyi arzuladığı, Konsolosluğun da zaman zaman U.K.’nin maddi talepleri dışındaki taleplerini karşıladığı kaydedildi.

Konsolosluğun, bölgedeki bazı emniyet mensuplarıyla yakın ilişkisinin olduğu, bazı polis memurlarının bu nedenle tayin taleplerini bile Konsolosluğa bildirebildiği anlaşıldı. Konsolosluk ile U.K. arasındaki iletişimin halen sürdüğü, sadece bu yıl içerisinde 14 ayrı telefon görüşmelerinin tespit edildiği de ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.