banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Abdusselam İrdem kabri başında anıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, bayramın 4’üncü günü 90'lı yıllarda Diyarbakır'da işkence altında katledilen Abdusselam İrdem'in Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesine bağlı Apaydın Köyündeki kabrini ziyaret ederek burada anma programı gerçekleştirdi.

Programa HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Şehidin Anne ve Babasının yanı sıra yüzlerce kişinin katılım gösterdiği program, Ömer Soyaslan hocanın Kur'an tilavetiyle başladı.

Daha sonra Molla Mehmet Emin Baytar şehadet ve şehitliğin önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşma sık sık tekbirlerle kesildi.

Baytar, "Değerli kardeşler. Allah’ın (cc) Kur’an’ı Mübin’inde buyurduğu gibi: ‘Sakın Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, bilakis onlar hayattadırlar, onlar yaşıyorlar sizin idrak edemediğiniz bir hayata sahiptirler. Fakat siz bunun farkında değilsiniz’ buyuruyor. Evet, şehadet bizim yabancı olduğumuz bir vakıa değildir. Zira ta Hz Adem'in evlatlarından itibaren günümüze kadar an be an yaşadığımız, idrak ettiğimiz, birebir karşılaştığımız bir olaydır. Aynı şekilde çeşitli saray entrikalarıyla, çeşitli oyun ve düzenlerle boğazlanmak suretiyle şehit edilen Hz Yahya'nın şehadetinden biliyoruz biz bu olayı. Bizler kendi evladı iyalinin namusunu Ümmetin namusuna feda eden Şeyh Saidlerden biliriz. Şehadet bizim için bir hayattır." dedi.

“Biz şehadeti Hüseyinlerden, Abdusselamlardan biliriz”

Şehadetin direniş ve dirilişle hayat bahşettiğine vurgu yapan Baytar, "Biz bu mücadeleyi ve yaşantıyı kendisini kardeşleri içerisinde feda eden, kurmuş olduğu sistem içerisinde feda eden, kendisi fenafil ihvan ve fenafil cemaat olan Hüseyinlerden, Selahaddinlerden biliriz. Evet değerli kardeşler ve biz bu mükemmel ve muazzam vakıayı, kendi kardeşlerine can veren, hayat veren, direniş azmi veren bu şehadet olayını ve bunun anlamını gencecik yaşında Diyarbakır zindanında zalim ve gaddar işkencecilerin işkenceleri altında ümmetin sırlarını bağrında saklayarak Allah’ın (cc) huzuruna intikal eden Şehit Abdusselam'dan biliriz. Evet, öyle bir direniş, öyle bir diriliştir ki, kendinden sonra gelen milyonlarca gence hayat bahşetmiştir. Şehadet budur değerli kardeşlerim." diye konuştu.

“Şehitler dava yolunda birer kilometre taşı oldular”

Geçen Kurban Bayramında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının birer numune teşkil ettiğini dile getiren Baytar, son olarak şunları söyledi: "Şehadete kavuşan Müslümanlar bizim için bir dönem noktası oldular. Tabiri caizce bir sıçrama tahtası oldular İslam davası için. Şehit Abdusselam, Şehit Murat bizim için, gençler için, ümmetin yeni nesli için birer sıçrama tahtası oldular. Tabiri caizse dava yolunda birer kilometre taşı oldular. Davanın gidişatını ve seyrini belirleyen birer unsur, birer faktör oldular. Aynı şekilde geçen sene Kurban Bayramında karşılaştığımız o vahşiyane katliama uğrayan kardeşlerimiz de davamız için birer numune oldular, bu mükemmel ve muazzam İslam davası için birer örnek oldular. Bu davanın sadece bölgemizde değil, bütün bir dünya ile tanışmasına vesile oldular. Kendilerinden önce göçen selefleri gibi, Şehit Abdusselamlar gibi, Şehit Muratlar gibi, Şehit Cemallar gibi… Evet değerli kardeşlerim Şehadet budur."

Konuşmanın ardından ziyaretçiler, şehidin babasıyla salavatlar eşliğinde bayramlaştı. Ziyaretçiler bayramlaşmanin ardından sessizce mezarliktan ayrıldı. (Ramazan Casuk/Osman Gülebak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.