banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Abdülhamid Han, Vefatının 100. Yılında Urfa'da Anılacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan “Vefatının 100. Yılında Abdülhamid’i Anlamak” konulu söyleşi 15 Mart Perşembe günü M. Akif İnan Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Saat 20.00’de gerçekleştirilecek söyleşiye ‘Payitaht Abdülhamid’ dizi oyuncularından Duygu Gürcan ve Bahadır Yenişehirlioğlu, yine ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisi konsept danışmanı ve tarihçi Selman Kayabaşı ile Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunu Orhan Osmanoğlu katılacak. Abdülhamid Han’ın kısa film gösterimi ile başlayacak program ardından protokol konuşmaları ve söyleşiyle devam edecek.

BAŞKAN ÇİTFÇİ’DEN SÖYLEŞİYE DAVET

Söyleşiye katılan vatandaşlara ‘Abdülhamid Han’ın Hatıraları’ adlı kitap hediye edilecekken, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfa halkını programa davet etti. Başkan Çiftçi, “Ecdadımızı tanımak adına gerçekleştirilecek çok güzel bir söyleşi ile yine halkımızla buluşacağız. Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını bilmek, o siyasi dehanın fikirlerinin neler olduğunu anlamak adına düzenlenecek bu güzel programa tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.