banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

ABD'li Akademisyen Kadın Haklarını Anlattı

Şanlıurfa Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliğinde ABD Adana Konsolosluğu'nun desteğiyle Şanlıurfa'ya gelen Dr. Philippa Strum, Şair Nabi Kültür Merkezi'nde "Kadın Hakları İnsan Haklarıdır" adlı bir konferans verdi.

     Konferansa, Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Ziya Karakılçık, YG 21 Kadın Meclisi Başkanı Şeref Nur Alpan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

     Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Akademisyen Dr. Philippa Strum kendisini davet eden gerek Şanlıurfa Belediyesi'ne gerekse de Harran Üniversitesi yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.

    21. yy'da halen kadın haklarının konuşuluyor ve tartışılıyor olmasından aslında üzüntü duyduklarını kaydeden Dr. Philippa Strum, "Toplamda kadınlarımız hak ettiği yeri artık kazanmalıdır. Bu konuda gerek kurumlar gerekse de şahıslar üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir. Geçmişten günümüze kadar bu konuda hazırlanan sözleşmelerde ne yazık ki kadın haklarına yeterince yer verilememiştir. Kadınlarımız bazı ülkelerde seçme ve seçilme haklarından bile yoksun bırakılmıştır. Türk aile yapısında ise kadınlarımız söz sahibi görünseler bile ancak zaman zaman şiddete maruz kalmışlardır. En kötüsü temel eğitimlerden uzak kalan kadınlarımız haklarını yeterince savunamaz duruma gelmişlerdir" dedi.

    Birleşmiş Milletler tarafından 1975 yılının "Kadın Yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte kadın haklarının dünyada tanınmaya başlandığını hatırlatan Dr. Philippa Strum, "1975 yılının kadın yılı olarak ilan edilmesi kadın haklarının bilinmesine zemin hazırlamıştır. Bu hareket zamanla gelişerek günümüze gelmiş ve kadın hakları insan hakları olarak kabul edilmiştir. Böylelikle kadınlarımız kendilerini savunacak imkanı yakalamıştır" diye konuştu.

    Soru ve cevapların ardından sona eren seminerde, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Akademisyen Dr. Philippa Strum'a konferansından dolayı teşekkür ederek bir hediye paketi takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.