banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

ABD'den Çin'e casusluk davasında Shing Lee tutuklandı

ABD'li adalet bakanlığı yetkilileri, vatandaşlığa geçmiş ve halen ABD vatandaşı olan Jerry Chun Shing Lee'nin Pazartesi günü New York'taki JFK havaalanında yakalandığı söylendi

Jerry Chun Shing Lee,  Hong Kong'ta 1994 ile 2007 yılları  arasında CIA için çalışmıştı.

Edinilen bilgilere göre bu dava 2012'de başlayan ve CIA'nin Çin'deki casus operasyonunu soruşturması olan FBI  soruşturmasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Bay Lee'nin, İki yıl önce, son 20 yılda ABD istihbaratının büyük başarısızlığından biri olan ve yaklaşık 20 polis memuru öldürüldü ya da hapsedildi soruşturmayla ilgili bir köstebek olduğundan şüphenilen kişi olmakla suçlanıyor olabileceği belirtildi.  Ancak yetkililer, bu konuda bir açıklamada bulunmadılar. araştırmacıların raporlarına göre  Bay Lee'nin Çin'e yardım ettiğinden şüphelendiğini belirttildi.
Amerikan Birleşik Devletler 2014 yılında Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Çin Ordusuna mensup oldukları belirtilen 5 kişinin, nükleer enerji, metal, güneş enerjisi ürünleri üzerine faaliyet gösteren Amerikan şirketlerine sızarak siber casusluk yapmakla suçlandığı gerekçesiyle açmış olduğu davanın devamı olduğu belirtildi.

Jerry Chun Shing Lee kim?
Jen Cheng Li olarak da bilinen Bay Lee,  mahkeme belgelerine göre 1982-86 arasında ABD ordusunda görev yaptı.

CIA kariyerine 1994 yılında dava subayı olarak başladı. Kendisine gizli izin verildi ve birkaç gizlilik anlaşması imzaladı.

 New York Times'a göre Mr Lee 2007'de CIA'den ayrıldı.

 Hong Kong'da yaşamaya devam eden  Bay Lee 2012'de Amerika'ya geri döndü.
 

Anahtar Kelimeler:
Shing Lee Tutuklandı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.