banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

80 yaşında boyacılık yaparak torunlarının geçimini sağlıyor

 Afganistan’daki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 80 yaşındaki Afganlı yaşlı adamın yaşadığı dram yürek burkuyor.  Kentin caddelerinde ayakkabı boyacılığı yaparak 7 torununa bakmaya çalışan yaşlı adam, kazandığı para ile aldığı kuru ekmeği eve götürerek ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor.

Afganistan’ın Kunduz vilayetinde yaşanan iç savaştan dolayı yakınlarını kaybetmesinin ardından memleketini terk etmek zorunda kalan Hayrullah Nazari, 7 torunuyla birlikte Batman’a gelerek kiralık bir eve yerleşti.

Yaklaşık 6 ay önce Batman’a geldiklerini söyleyen Nazari, Turgut Özal Bulvarı’ndaki cadde üzerinde ayakkabı boyacılığı yapıyor. Ayakkabı boyacılığından günde yaklaşık 15 TL para kazandığını belirten Nazari, hem kendisinin hem de 7 torunun geçimini kazandığı para sayesinde sağlıyor.

Boyacılık elinden gelen tek şey
Afganistan’da inşaat işçiliği yaptığını belirten Nazari, şimdi ise elinden gelen tek işin ayakkabı boyacılığı olduğunu söylüyor. Ayakkabı boyacılığından kazandığı para ve bazen de komşuların yardımlarıyla hayata tutunduklarını kaydeden Nazari, alın teri ile helal para kazanmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ediyor.

Nazari, Allah’ın kendisine verdiği gücünün yettiği sürece çalışarak helal rızık kazanmanın kendisi için çok önemli olduğuna belirtiyor. Nazari, 80 yaşına rağmen çalışarak rızık kazanma azmini ise yaptığı ibadete ve dilencilik yapmamak için gösterdiği hassasiyete bağlıyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.