banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

8 Mart Kadınlar Günü erken başladı


Devrimci Özgürlük Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen "8 Mart Kadınlar Günü" mitingine BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, parti yöneticileri ve yüzlerce kadın katıldı. BDP Viranşehir binası önünde düzenlenen mitinge başlamadan önce kadınlar terör örgütü PKK'lılar için saygı duruşunda bulundu. Yasa dışı slogan atan kadınlar, Abdullah Öcalan ve kadın PKK'lıların posterlerini açtı. Kadınların açtığı dövizlerde "Her Türlü Taciz ve Tecavüze Son" ve "İnadına Barış İnadına Özgürlük" gibi Türkçe, Kürtçe
sloganlar yer aldı. Düzenlenen etkinlikte BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak kadınlara yaptığı konuşmanın ardından kadınlar adına özgürlüğü sembol eden güvercin uçururken, kadınlarla bir süre halay çekti. Kadınlara seslenen Gülten Kışanak alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Kışanak yaptığı konuşmasında, "Erkek arkadaşlarımızda bugün burada yine her zaman olduğu gibi bizleri yalnız bırakmadılar. Ama gönül isterdi ki bugün evde kadınların yaptığı işleri devir alsınlar. Çocuklara baksınlar. Buraya kadın
arkadaşlarımızı göndersinler. Kendilerine buraya geldikleri için teşekkür ediyoruz ama bu isteğimizden de vazgeçmiyoruz. Bir sonraki kadınlar gününde erkek arkadaşlarımız evde çocuklara bakarak kadın arkadaşlarımızı mitinge göndersinler" dedi.
Gülten Kışanak, KCK kapsamında tutuklu bulunan kadın Belediye Başkanı Leyla Güven'e selam göndererek üzüntüsünü dile getirdi. Kışanak erken yaşta evlendirmeler ve berdel adetlerine artık son diyerek, "Bizim en önemli sorunlarımızdan birisi kız çocuklarımızın erken yaşta daha çocuk yaşındayken kendisinin izni olmadan aile büyüklerinin genellikle de erkeklerin verdiği kararlar doğrultusunda evlendirilmesidir. Bu artık Kürt toplumuna yakışmıyor"
diye konuştu.
Gülten Kışanak yaptığı konuşmasının ardından özgürlüğü sembol eden güvercinler uçurdu. Kışanak, Parti önünde kendisini bekleyen kadınlarla davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra sahneye Kürt sanatçılar çıkarak kadınları Kürtçe şarkılarıyla eğlendirdi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.