banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

8 ilde eşzamanlı sahte reçete operasyonu

Batman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sahte reçete düzenleyen kişilere yönelik 8 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Batman, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Balıkesir, Mersin ve Denizli illerinde eşzamanlı olarak sahte reçete düzenleyen kişilere yapılan 8 ayrı operasyonda yaklaşık 3 milyon 500 bin TL değerinde 15 bin 270 adet sahte reçete düzenlendiği, olayla ilgili 38 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde bazı art niyetli kişi veya kişilerin doktorlar adına sahte reçeteler oluşturarak ilaç ve reçete yolsuzluğu yaptıkları ve kamuyu zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla soruşturmaya başlanıldığı belirtildi.

Açıklamada, doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, sağlık kuruluşlarından bağımsız adreslerde, adına reçete düzenlenen şahısların bilgisi olmaksızın 3’üncü şahıslar tarafından reçete düzenlenerek gerçekleştiği, usulsüz olarak düzenlenen elektronik reçetelerin eczaneler aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna fatura edildiği ifade edildi.

Açıklamada, sağlık kuruluşlarından bağımsız adreslerde toplam 15 bin 270 adet sahte reçete düzenlendiği, düzenlenen sahte reçetelerin ilde faaliyet gösteren 15 farklı eczaneden karşılandığı ve devlete yüklenen kamu zararının yaklaşık 3 milyon 500 bin TL olduğu tespit edildiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında suça karıştığı anlaşılan şüpheli kişilerin yakalanmasına yönelik 8 ili kapsayan eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtilen açıklamada, yapılan operasyon neticesinde 5 adet laptop ile 6 adet masa üstü bilgisayarlara ait hard disklere el konulduğu ve 38 şüpheli şahsın yakalanıp gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildikleri belirtildi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.