banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

70 yaşındaki ninelerin Kur'an öğrenme azmi

Nizip ilçe Müftülüğü tarafından açılan Kur’an-ı Kerim Okuma Kursu'na katılan nineler, Kur'an öğrenmenin yaşı olmadığını ve her yaşta Kur'an'ın öğrenilebileceğini ispatlıyorlar.

Ninelerin Kur’an öğrenme azmi gençleri imrendiriyor. Nizip’teki Kur'an Kursu'nun en yaşlı öğrencilerinden 70 yaşındaki İslim Kandemir ile 61 yaşındaki Nuriye Sağır, ilerlemiş yaşlarına rağmen Kur’an öğrenmeleri ile gençlere örnek oluyor.

Nizip İlçe Müftülüğü Selimiye Kur’an Kursu öğreticisi Ayşe Yılmaz ve Nesrin Baytekin nezaretinde Kur’an-ı Kerim öğrenen yaşlı nineler, büyük mutluluk yaşıyor.

Evlerine yakın olan Selimiye Kur’an Kursu’nda her yaşa uygun kursların açıldığını öğrenen yaşlı nineler, kursa kayıt yaptıklarını, mahalle sakinleri ve çevredeki yakınlarının ‘Bu yaşta Kur’an öğrenemezsiniz’ sözlerine aldırış etmeden ilerlemiş yaşlarına rağmen azmederek Kur’an-ı Kerim’i öğrendiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe müftüsü Osman Şekerci,  Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını söyledi.

Yaşları 70’in üzerinde olan ninelere hem Kur’an eğitimi hem meal hem de temel dini bilgiler dersi verildiğini belirten Şekerci, kursun en yaşlı öğrencisi olan İslim Ninenin Kur’an öğrenme azmine imrendiğini belirtti.

Ninelerin Kur’an okuyuşlarının çok güzel olduğunu belirten Şekerci, “Kur’an öğrenmek için azim göstermek lazım. İnsanoğlu azmettikten sonra yapamayacağı bir iş yoktur. Bu teyzelerimizde ilerlemiş yaşlarına rağmen azmedip Kur’an öğrendiler. Ne mutlu bu teyzelerimize bu yaşta Allah’ın kitabını öğrendiler. Bu teyzelerimizin Kur’an aşkı azmin ve kararlılığın fotoğrafıdır.” dedi.

Ben bu yaşta Kur’an-ı öğrendiysem gençlerin öğrenmesi daha kolaydır

“Daha önce elif-ba’yı bile bilmiyordum” diyen 70 yaşındaki İslim Nine, “Meğer bu yaşıma kadar boş yaşamışım. Kur’an öğrendikten sonra mutluluğum tarif edilemez. Kur’an okumayı çok istiyordum.  Hayalimde hep Kur’an’ı öğrenmek vardı. Rabbime hamdolsun Onun kitabını öğrenmek nasip oldu. Ben bu yaşta Kur’an-ı öğrendiysem gençlerin öğrenmesi daha kolaydır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.