banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

65 yaşındaki kadını yardım bahanesiyle dolandırdılar

 İzmir Menemen’de dün akşam saatlerinde inanılmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Dolandırıcılar, geliştirdikleri  yeni yöntemle, ‘Devlet size yağ, patates ve para yolladı’ diyerek muhtaçların avucundaki üç kuruşa da göz dikti.

Edinilen bilgiye göre, İzmir’in  Menemen  ilçesinde, yalnız başına  yaşayan 65 yaşındaki N.M. adlı kimsesiz kadının evine gelen dolandırıcılar, devletin kendisine yağ, patates ve 100 TL paradan oluşan yardım yolladığını söyleyerek,  gösterdikleri 200 TL’lik banknotun üstü olarak 100 TL getirmelerini istediler.   Kimsesi olmadığı öğrenilen yaşlı kadın, gelenlere inanarak paranın üstünü getirmek için içeri girdi. Dolandırıcılardan olan 16 yaşlarındaki genç, kadının arkasından içeri girip tuvalete saklanarak,  kadının parasını sakladığı yeri gözetledi.

Yaşlı kadın parayı getirip uzattı, fakat dolandırıcılar parayı tüm isteyerek  kadını tekrar içeri gönderdiler. Bu arada  saklanan çocuk, içeri girip kadının  parasını aldı. Yaşlı kadın ‘Benim başka param yok’ dese de iş işten geçmiş ve içerideki genç, kadının parasını, koyduğu yerden alıp çıktı. Emellerine ulaşan hırsızlar, ‘Biz parayı bozdurup gelelim’ deyip olay yerinden hızla uzaklaştılar.

“Yarın bunlar tekrar gelirse, beni kim koruyacak?”

Olaydan sonra içeri girince parasını bulamayan kadın, dolandırıldığının farkına varıp, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen Jandarmaya olayı detayıyla anlatan yaşlı kadın, dolandırıcılardan şikayetçi olmadı. Sebebi sorulduğunda da, ‘Yarın bunlar tekrar gelirse, beni kim koruyacak, ben yalnız yaşayan bir kadınım.’ diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.  (Mehmet Şirin Kalkan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.