banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

65 ülkenin Büyükelçileri Midyat'ı gezdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) düzenlediği program kapsamında, Türkiye’de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisine Batman’ın Hasankeyf ilçesi ve Midyat’ı gezdirdi.

 

Düzenlenen gezi kapsamında büyükelçiler Midyat’ta bulunan Mor Gabriel Manastırı  ile  tarihi ve kültürel zenginliklerini gezip gördüler.

 

Midyat’ta Büyükelçilerin onuruna verilen yemeğe, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı eski genel sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Batman Valisi Azmi Çelik, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ve 65 ülkenin büyükelçisi ile çok sayıda yabancı misyon, ateşe ve aileleri katıldı.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek burada  yaptığı gazetecilere açıklamada, Midyat’a düzenlenen bu gezinin çözüm sürecinin yansımasını göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek Çözüm süreci ile birlikte huzur ortamı sağlandığını belirterek, “ Burada barış var. Her ne kadar komşularımızda büyük bir kargaşa varsa da, Türkiye çok şükür huzur içerisinde. Bu gezi hem Mardin’in tanıtımı noktasında, hem de bu kadar diplomatın katılması açısından önemlidir.’’dedi.

 

Verilen Yemeğin ardından konuk büyükelçiler Mardin’e hareket etti. (Adnan Oğuz İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.