banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

64 Yıllık Sınıf Buluşması
Şimdi hepsi birer dede, nine olan Hikmet Dönmez'in öğrencileri, onun ellerini öptü, sevinç gözyaşları döküldü. 
Çine'nin Kasar Köyü'ne 1943 yılında tayini çıkan ve köyün ilk ilkokul öğretmeni Hikmet Dönmez, muhtar Mehmet Memiş'in girişimleriyle, 64 yıl önce ayrıldığı köye davet edildi. 3 çocuk, 5 torun sahibi Hikmet Dönmez, emekli doktor eşi 66 yaşındaki Melahat Dönmez'le geldiği Kasar Köyü'nde çiçeklerle karşılandı.

RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

64 yıl önceki ilkokul öğretmenlerini karşılarında gören ve şimdi her biri dede, nine olan Hikmet Dönmez'in öğrencileri; Refik Pamuk (78), Emine Ayşe Pamuk (76), Ali Rıza Kılınç (79), Azmi Akçay (75), Sadettin Aydoğdu (75), Sadettin Akgün (78), Yusuf Aygün (74), Selahattin Bozdağ (74), Kazım Aslan (75), Halil Akbaba (79), Mehmet Taş (80), Mehmet Akın (77), İbrahim Şimşek (75), Ülfet Uysal (74), Hatice Karagöz Uysal (77), Zeliha Kaygısız Pamuk (72), Şadiye Yıldırım Yılmaz (77), Orhan Adsız (73), Mehmet Ertuğrul (78), Ayşe Memiş (77) ve Kemal Durgun (78), onun elini öpmek için kuyruğa girdi.

El öpmeler sırasında gözyaşları döküldü. İlkokul önünde fotoğraf çektiren Hikmet Dönmez ve öğrencileri, daha sonra içeri girerek sıralara oturdu. Hikmet Dönmez yıllar sonra öğrencilerine yeniden ders verdi. Derslerinin 'vefa' olduğunu söyleyen Hikmet Dönmez, "İzmir Kızılçullu Köy Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra il görev yerim Kasar Köyü oldu. 5 yıl öğretmenliğinizi yaptığım sizleri hiç unutmadım. Muhtarınızın davetini seve seve kabul ettim. Vefa çok önemli bir duygu. Asla kaybolmamalı" dedi.

O zamanın sınıf mümessili Mehmet Taş ve diğer öğrencileriyle köyü gezen, düzenlenen pikniğe katılan Hikmet Dönmez zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Diğer öğrenci arkadaşları adına konuşan sınıf mümessili Mehmet Taş, "Hayatımızın en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. Yıllar sonra bizi hayata hazırlayan öğretmenimizi sağlıklı olarak karşımızda görmek çok güzel" dedi.

Kasar Köyü Muhtarı Mehmet Memiş de Hikmet Dönmez'in, annesi Ayşe Memiş'in de ilkokul öğretmeni olduğunu belirterek, "Bugünü görebilmek için yıllarca uğraştım. Bir şekilde Aydın'da yaşadığını öğrendim ve adresine ulaştım. Davetimi kabul edince çok memnun oldum" diye konuştu.

Kasar Köyü'nün ilk ilkokul öğretmeni Hikmet Dönmez, öğrencileriyle geçirdiği mutlu bir günün sonunda emekli doktor eşi Melahat Dönmez'le yeniden yaşadığı Aydın'a döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.