banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

60 bin nüfusluk ilçede tek banka şubesi var

Nüfusu 60 bini aşan Derik ilçesinde sadece tek bir bankanın şubesi olması ilçe halkını zor durumda bırakıyor. Bu duruma tepki gösteren esnaf işlemlerini yapmak için çevre il ve ilçelere gittiklerini ve mağdur olduklarını dile getirdiler.

Tek bankanın şubesi olduğu için işlemlerini yapmak için yakın ilçelere gittiklerini belirten ilçe esnafın Ahmet Dinç, “Yaklaşık 10 yıldır esnaflık yapıyorum. Derik ilçemizin nüfusu 60 bin civarında ama tek bir bankanın şubesi var. Hem esnaf olarak hem de vatandaşlar olarak mağdur oluyoruz. Çünkü çok yoğunluk oluyor bazen bankada 2-3 saat sırada bekliyoruz. Bu da işimizi aksatıyor. Aşırı yoğunluktan dolayı bazen işlem yapamıyoruz. Çünkü tüm işlemler tek bankada olmuyor. Bazen işlemlerimizi yapmak için yakın il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyoruz. İlçemizde diğer bankaların şube açması bizim için çok iyi olur.” diye konuştu.

Tek banka şubesi olduğu için köylülerin çevre ilçelere gittiğini bunun ticaretlerini etkilediğini belirten esnaftan Adnan Koyuncu, “Derik ilçemizin köylerle beraber 60 bin nüfusu var. Diğer banka şubeleri olmadığı için köylüler buraya fazla gelmiyorlar. Tek bir banka şubesi olduğu için halkın ihtiyacını karşılayamıyor. Köylüler yakın ilçelere gidiyor bu da alışverişimizi etkiliyor. Biz esnaflar da işlemlerimizi yapmak için bazen çevredeki ilçelere gitmek zorunda kalıyoruz. Tabi bunun maddi külfeti var. Ayrıca gittiğimiz zaman işyerlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi mağdur ediyor. Tabi ilçemizin sahibi yok. Hem yerel yönetimden hem iktidar tarafından ilçemiz sahipsiz. Halkın talepleri var taleplerimizi iletiyoruz ama kimse sesimizi duymuyor. Diğer bankaların özellikle de faizsiz bankaların ilçemizde şube açmasını istiyoruz. Bu hem onların açısından hem biz esnaflar açısından iyi olur bunu talep ediyoruz.” diye belirtti.

Derik’e ilçe dışından geldiğini ve tek bir bankanın şubesi olduğu için ödemesini yapamadığını söyleyen Abdulhakim Çevik ise, “Bankada bir işlemim vardı. Derik’e iş icabı geleceğimden ben de işlemimi burada yaparım düşüncesiyle sabah erkenden Kızıltepe’den Derik’e geldim. Ödemeyi yapmak için çarşı merkezine gittim. İşlem yapacağım banka şubesini Sorduğumda sadece bir bankanın şubesi olduğunu söylediler. Artık ne geri dönme imkânım oldu ne de işlemimi yapabildim. Çünkü tekrar kendi ilçeme dönsem buradaki işim aksar dönmesem ödemem aksar gerçekten ne yapabileceğimi ben de kestiremedim. Tabi ödememi yapamadım. Ben bugün mağdur oldum. Ama buradaki ilçe halkı herhalde her gün mağdur oluyorlar.” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.  (Mehmet Aslan/Abdullah Demir - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.