banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Memur-Sen’in Türkiye geneli düzenlediği hedef 1 Milyon üye projesi kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesinde Öğretmen Evi Konferans salonunda bir program düzenlendi. Programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ile Şırnak Memur-Sen İş Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldı.

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, kuruldukları günden itibaren emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün ve barışın mücadelesini verdiklerini ifade ederek sendikal anlayışlarının merkezinde insan, insan emeği, insan onuru, insan hakları, kardeşlik hukuku ve dayanışma ruhu olduğunu söyledi.

Konuşmasında 6-8 Ekim olayları ile 17-25 Aralık ve Gezi olaylarına da değinen Esen, Gezi’de mesele ağaç olmadığı gibi 6-8 Ekim olaylarında da meselenin Kobani olmadığını söyledi.

Ağaç kesilmesi talebiyle başladığı belirtilen Gezi olaylarını başlatanların üçüncü köprü ve üçüncü havalimanının durdurulması gibi alakası olmayan taleplerde bulunduğunu belirten Esen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hani senin derdin ağaçtı senin havaalanı ile köprüyle ne işin var. Yani Türkiye büyümesin yani Anadolu insanı Batı ile rekabet etmesin siz hep böyle ezik insanlar olarak kalın talepler bu. Peki, 17-25 Aralık paralel darbe girişimine ne demeli kumpaslarla şantajlarla yalanlarla milli iradeye darbe vuracaklarını zannettiler. Peki, buradan başarılı olamayanlar boş dururlar mı? 6-8 Ekim olaylarını hepiniz biliyorsunuz siz çok hissettiniz. Kobani bahanesiyle bölgemizde Cizre’de, Şırnak’ta, Mardin’de, Nusaybin’de bir iç savaş çıkarma provasına kalkıştılar. Ya Allah aşkına arkadaşlar Kobani’de yaşayan kardeşlerimize hep beraber sahip çıkmadık mı? Sahip çıkan kim biz, öldürülen kim yine biz ya bu oyunu hep beraber görmemiz lazım. Nasıl gezide bir sanatçı müsveddesi itiraf etti ya mesele ağaç meselesi değil hala anlamadın mı dediyse 6-7 Ekim olaylarında mesele Kobani değildi.17-25 Aralık olayında da mesele kesinlikle yolsuzluk değildi. Mesele neydi mesele Türkiye’nin büyüme meselesiydi mesele Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada lider olma meselesi idi.” dedi.

Program Memur-Sen Şırnak il Başkanı Abdullah Çatı tarafından Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’e hediye edilen tablonun ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.