banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

'6-8 Ekim akıl sahipleri için derslerle doludur'

Kobani bahaneli saldırılarda kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına ithafen başlatılan ‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın’ kampanyasına bölgede faaliyet yürüten STK temsilcileri ve Âlimlerden destek geldi.

STK temsilcileri, Yasin Börü ve arkadaşlarının yarıda bıraktıkları çalışmayı sahiplenerek herkesi kampanyaya dâhil olmaya ve kampanyayı desteklemeye çağırdı.

Kampanya ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Alimler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ve Hani İrşat Der Başkanı Muzaffer Karavil,  ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ adlı kampanya hakkında duygu ve düşüncelerini anlattılar.

“Tüm camia STK ve partileri kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz”

Geçen yıl Kurban bayramında Şehit edilen Yasin ve arkadaşlarının mağdur ve muhtaçlara et dağıtmak için yola çıktıklarını belirten Ünsal, 6-8 Ekim tarihinde Kobane bahaneli olaylar sırasında kurban etlerini fakirlere ulaştırmaya çalışan Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiklerini hatırlatarak, onların yarıda bıraktığı hayırlı işi kendilerinin de sahiplendiğini söyledi.

Bu Kurban bayramında Umut Kervanı Yardım Platformunun başlattığı ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ adlı kampanyayı çok anlamlı ve yerinde bulduklarını ifade eden Ünsal, “Peygamber Sevdalıları Diyarbakır Koordinatörlüğü olarak, üye ve gönüllülerimize bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Tüm Camia, sivil toplum kuruluşu ve partileri ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ adlı kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz.” dedi.

“Bu bıraktıkları kutlu çalışmayı herkes sahiplenmelidir”

‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’  adlı kampanyayı anlamlı bulduklarını ifade eden Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, bu anlamlı projeye büyük katkı sunmaya çalışacaklarının altını çizdi.

Her sene dernek olarak mağdur ve muhtaçlara Kurban eti dağıttıklarına dikkat çeken Karavil, “Kurban programımız bu sene çok anlamlı ve yerinde olacak. Şehit Yasin ve arkadaşlarının muhtaç ailelere, canları pahasına yardım elini uzatmaları gerçekten güzel bir şeydir. Onlar bir çığır açmıştır. Bu bıraktıkları kutlu çalışmayı herkes sahiplenmelidir.” şeklinde konuştu.

Kobane bahaneli olaylar sırasında Yasin Börü ve arkadaşlarının fakirlere yardım etmek amacıyla kurban eti dağıttıkları esnada vahşice katledildiklerine vurgu yapan Karavil, “Onların yarıda bırakmak zorunda kaldığı bu görevi herkesin sahiplenmesini bekliyoruz. İslam davasında hiçbir hizmet ve fedakârlık sonuçsuz kalmaz. Bu sene de büyük bir heyecanla büyük hizmetlerin yapılacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘6-8 Ekim’de azgın bir topluluk halka saldırdı’

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD-ul ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda Müslüman halka azgın bir topluluk tarafından vahşice saldırılar yapıldığını ve Müslümanların mazlumca katledildiğini söyledi.

6-8 Ekim olaylarının bir milat olduğuna dikkat çeken Şenlik, bu olaylarda çok derin hesaplar yapan uluslararası şer odaklarının devreye girdiğinin de unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

‘6-8 Ekim akıl sahipleri için derslerle doludur’

Bu olayların akıl sahipleri için derslerle dolu olduğuna vurgu yapan Şenlik, İslami camianın provokasyonlara gelmeyip yapılan saldırılar karşısında da teslim de olmadığını sözlerine ekledi.

Selahattin Demirtaş’ın Amerika dönüşü başlayan olaylarda Yasin Börü ve arkadaşlarının fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttıkları sırada vahşice katledildiklerini kaydeden Şenlik Hoca, “İnşallah bir daha böyle harekete kalkışamayacaklardır. Halkın gücünü denemeye yeltenmeyeceklerdir. İnşallah o Mustazaf müminlerin kanı, bu zulmün önüne geçti ve bu ümmetin özellikle bu ümmetin yetimleri olan Kürt halkının uyanışını bir nebze vesile oldu. Rabbim Müslümanların her zaman yardımcısıdır. Bizim de duamız budur. Gece namazlarında dahi bu şekil dua etmemiz gerekir.” dedi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.