banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

HDP'nin çağrısıyla geçen yıl 6-7 Ekim’de yaşanan vahşeti değerlendiren Şırnak’taki STK’lar, olayların fail ve azmettiricilerinin hak ettiği cezaları alması gerektiğini söyleyerek, Kürdistan topraklarında huzurun artık hâkim olmasını istedi.

İHH Şırnak Şube Başkanı Eyyüp Böçkün, 6-8 Ekim’de unutulmayacak olaylar yaşandığını söyleyerek olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlattı.

"PKK halkın özgürlüklerine ambargo koymuştur"

PKK’nin, halkın özgürlüklerine ambargo koyduğunu belirten Böçkün, “Bir yıl önce yaşanan olayların bir benzeri şu an bölgemizde tekrar sahnelenmektedir. Sokak aralarına kazılan hendekler, insanların özgürlüklerine kısıtlama getiren, evlerini zorla boşaltan, mahalle gençlerini zorla bu hendeklere nöbetçi olarak diken ve sonucunda ölümden başka bir şey getirmeyen PKK ve unsurları, ne yazık ki bölgemizde huzur bırakmamıştır. Her fırsatta bu rahatsızlığı, sesli olmasa da dile getiren halkın, artık bir karar vermesi gerekmektedir. Halk, çocuklarını bu terör örgütlerine daha fazla kurban vermek istemiyor, huzur ve güvenlik istiyorsa bir an önce tepkilerini korkusuzca dile getirmeleri gerekiyor.” dedi.

6-7 Ekim olayları tarihte kara leke olarak anılacaktır”

6-7 Ekim olaylarının bütün insani değerleri ayaklar altına aldığını ve tarihte kara bir leke olarak anılacağını ifade eden Nuh Eğitim-Der Başkanı Nurettin Tatar, devletin Yasin Börü ve arkadaşlarını katleden faillere ve azmettiricilere hak ettiği cezaları vermesi gerektiğini söyledi.

Tatar, “Bir yıl önceki olaylarda HDP/PKK, bu mazlum coğrafyadaki insanlara dünyada eşi benzeri görülmemiş zulümler yapmıştır. İşyerlerini, araçlarını insanların toplu yaşam alanları olan camileri, okulları molotoflayarak yakmıştır. Bu olayların müsebbipleri hâlâ ellerini kollarını sallayarak dolaşmakta ve televizyonlarda sahte barış söylemleri dillendirmektedir.” ifadelerini kullanarak Yasin Börü davasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Yeşilay Cemiyeti Başkanı Turgay Birlik ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Toplumda nahoş olan, çok büyük ıstıraplara ve bedellere sebebiyet veren bu olayın faillerinin kısa zamanda hak ettikleri cezaya çarptırılmaları elzemdir. Lakin bu acıya rağmen gerek ülke, gerekse toplum olarak hâlâ ders çıkarılmadığını müşahede etmek, bizleri hem ürkütmekte hem de üzmektedir.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.