banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

6-7 Ekim mağdurlarının sıkıntıları devam ediyor

Geçen yıl 6-7 Ekim’de yaşanan saldırılarda araç ve işyeri yakılan halk, mağduriyetlerinin hâlâ giderilmediğini belirterek yetkililere çağrıda bulundular.

Kimilerinin yaşadığı zararların karşılandığını belirten mağdurlar, kendilerinin mağduriyetinin de giderilmesini bekliyorlar.

Yaşanan olaylarda aracı yakılan Batmanlı Arif Saydam mağduriyeti devam edenlerden sadece biri…  Olaylarda aracı yakılan Saydam, aradan bir yıl geçmesine rağmen zararının karşılanmamasından dolayı yetkililere sitem etti.

Devletin, halkın malını ve canını korumakla yükümlü olduğunu söyleyen Saydam, “Milleti sokaklara döküp; her yeri yakıp, yıkıp, dökenler benim de arabamı yaktılar. Arabam Diyarbakır Caddesinde park halindeyken yakıldı. Kullanılamaz hale geldi. Bir heyet gelip incelemelerde bulunarak tutanak tuttu. Ödenek çıkacak diye çok bekledik. Yakılan araçlara para ödenmeyeceği Başbakanlıktan bildirildi.” dedi.

Yaşanan olaylarda özellikle bölge halkının daha çok mağdur olduğunu belirten Saydam, “6-7 Ekim olaylarında devlet olaylara müdahale etmedi. Biz devlete vergi ödüyoruz. Devlet bizleri korumakla mükelleftir. Olaylarda meydana gelen zararın devlet tarafından ödenmesini talep ediyoruz. Yaşanan olaylardan dolayı bölge halkı; özellikle Batman, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri gibi illerde perişan oldu. Esnaf iş yapamaz, çeklerini ödeyemez duruma gelmişti. Bölge halkı bunu hak etmiyor ve tasvip etmiyor.” diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.