banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

45 bin Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rojava’nın Kobani bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçan 45 bin Kürdün Türkiye’ye giriş yaptığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, geçişlerin Mürşitpınar ve Akçakale sınır kapıları arasındaki bölgede bulunan 8 ayrı noktadan yapıldığını ifade etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, Suriye'nin Kobani şehri yakınlarında IŞİD tehdidinden kaçanların alınmaya başlanmasının ardından 40-45 bin kişinin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Vali Küçük, şu anda göçün olmadığını ve gelen Suriyelilerin barınmaları için Suruç ilçesine 15-20 bin kişilik yeni bir çadır kent kurulacağını belirtti.

IŞİD militanları, Kobani'ye giden yol üzerindeki Suriyeli Kürtlerin yaşadığı köylerde kontrolü sağlamaya başlayınca binlerce Kürt Türkiye sınırına yığıldı.

Geçen perşembe günü Türkiye'ye geçmelerine izin verilmeyen Suriyeli Kürtler, dün öğleden sonra yurda kabul edildi ve sınırlardan geçirilerek Suruç'a götürüldü.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin konuya ilişkin yönelttiği soruları cevapladı. Küçük, dün öğleden sonra başlayan geçişlerde 40-45 bin Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini söyleyerek, "Dün sınırdan kontrollü olarak geçişi yapılarak Türkiye'ye alınan Suriyeli sayısı tespitlerimize göre 40-45 bin civarında. Çok ani göç dalgası oldu, ama bugün itibariyle göç hareketi mevcut değil. Sınırı geçenler buradaki yakınlarının yanına gitti ve yakını olmayanları biz misafir ediyoruz. Gerekli insani yardım her alanda ilgili kurumlar tarafından yapılıyor. Suriyelilere yönelik kalıcı alan konusunda da çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Suruç ilçesinde 15-20 bin kişilik yeni bir çadır kent kurulması için de çalışmalara başlandı" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.