banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

40 bin nüfuslu ilçede doğum doktoru yok

Şanlıurfa’yı Diyarbakır’a bağlayan karayolu üzerinde yer alan, özellikle Atatürk Barajı’nın kurulmasıyla su altında kalan köylerden gelen göç dalgasıyla gün geçtikçe nüfusu büyük bir artış sağlayan Hilvan’da, çözülmeyi bekleyen sağlık sorunları halkı mağdur etmeye devam ediyor.

Özellikle milletvekili seçimleri arifesinde siyasilerin sahada halktan oy istediği bir dönemde sağlık sorunlarının giderilmemesine tepki gösteren ilçe halkı, ilçede kadın doğum uzmanı doktorunun bulunmamasından dolayı mağdur edildiklerini ve yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istediklerini söylediler.

40 bin kişilik ilçede Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı doktor yok

Su sıkıntısı yaşayan ilçedeki sağlık sorunları da halkı büyük oranda mağdur ediyor. Mevcut  hastanenin hem doktor hem de teçhizat bakımından eksikliklerinin olduğunu belirten ilçe sakinleri, Hilvan Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmeti sona eren Kadın Hastalıkları Ve Doğum uzmanı doktorların ilçeden ayrılmasından dolayı ilçe halkının, 38 kilometre mesafede bulunan komşu ilçe Siverek’e ya da 50 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa’daki hastanelere gitmek zorunda kaldığını söyledi.

“Doktor olmadığı için Urfa’ya gittim ama orada da sıra yok”

Yıllardan bu yana ilçedeki doktor sorunlarının devam ettiğini ve bu sorunlarının çözümü için olumlu sayılabilecek hiçbir adımın atılmadığını belirten esnaf Sedat Hünerli hastalarını Şanlıurfa il merkezine götürmek zorunda kaldıklarını ve bu durumdan dolayı da çok büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyledi.

Hünerli, “Bu sadece benim mağduriyetim değil. Benim gibi mağdur birçok insan var. Bunu herkes dile getirmelidir.” şeklinde konuştu.

Uzman doktor olmadığı için her seferinde Şanlıurfa Doğum Hastanesi gitmek zorunda kaldığını belirten Ramazan Şefkatli isimli vatandaş ise, her seferinde bu mağduriyeti yaşadığını, defalarca muayene için gittiği hastanede sıra olmadığı için hastasını muayene edemeden geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Şefkatli, “Durumu Sağlık Bakanlığına bildirdiğim halde değişen bir şey olmadı. Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneler Birliğini konuyla ilgilenmesi gerekiyor ama görünen o ki ilgilenmiyorlar.” diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.