banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

4 Tır kaçak çay ve sigara yakalandı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce İlimizde meydana gelen 5607 SKM (Gümrük kaçağı) suçları ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar esnasında Gürcistan'dan ülkemize, Gürcistan plakalı 4 tırın yanıltıcı belgelerle giriş yaparak ilimize gümrük kaçağı çay ve sigara getireceği şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

Elde edilen bilgiler ile ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda, suça konu gümrük kaçağı çay ve sigaranın ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir depoya indirileceği tespit edilerek, söz konusu tırların takibi sonucunda 2 yabancı plakalı tırın gümrük kaçağı sigaraları indirdiği esnada, diğer 2 tır ise bu depoya gümrük kaçağı sigaraları indirmek üzere bekleme yaptıkları esnada yakalanmışlardır.

Konu ile ilgili olarak 5 Gürcistan uyruklu olmak üzere toplam 11 şüpheli şahıs yakalanarak gerekli yasal işleme başlanılmış, toplam 4 tırda ve depoda yapılan tespitte; 2 tır dorsesi dolusu 1.200.000 paket Toros 2005 marka gümrük kaçağı sigara, 2 Tır dorsesi dolusu 1280 adet 33 kg.lık çuvallarda içerisinde 42.240 kg. gümrük kaçağı cay ele geçirilmiştir.

Operasyonda ele geçirilen suç unsurları 18.05.2010 günü saat 15.00'de İlimiz Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Sundurma Deposunda basına gösterilecektir.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde gümrük kaçağı suçları ile ilgili mücadelemiz hassasiyetle devam edecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.