banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

4 Nisan Alarmı


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın olası eylemlerine karşı il merkezindeki kontrollerini 4 Nisan 2008 tarihine kadar sıklaştıracak. Şehirde muhtemel bir saldırı ve eylemi önlemek için sıkı tedbirler alan güvenlik güçleri, alınan izinle son günlerde özellikle akşam saatlerinde önemli noktalarda arama yapıyor.
Bu arada, kentin Eyyübiye ve Süleymaniye Mahallesi'nin 10 gün süresince abluka altında tutacağı öğrenildi. Eyyübiye ve Süleymaniye Mahallesi'nde 50'şer metre arayla 20'şer kişilik polis kordonu oluşturulacağı, Şanlıurfa'da bu önlemlerin terörist başının doğum günü nedeniyle nisan ayının ilk haftasına kadar süreceği bildirildi.
Doğum günü sebebiyle Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Yaşanması muhtemel olaylara karşı Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü kuvvetlerine takviye olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlükleri'nden çok sayıda polis gönderileceği öğrenildi.
Öte yandan, geçen yıl, terörist başı Abdullan Öcalan'ın doğum günü sebebiyle Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne gitmek isteyen grup, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutmuştu. Taş atan kalabalığa göz yaşartıcı bombalarla karşılık veren güvenlik güçleri, panzerlerle kalabalığı geri püskürtmüştü. Çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmişti.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.