banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

4 bin kişilik mahallenin sorunları ne zaman çözülecek?

Eyyübiye ilçesine bağlı Eyyüpnebi Mahallesi’nden arada geçen Akçakale yolu yüzünden ayrı düşen Bahçe Kümeevleri’nde ikamet eden mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bekliyor. Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı mahallede; okul, yol, park, altyapı, cami, sağlık ocağı ve tapu sorunu olduğu söyleyen mahalle sakinleri, siyasilerin seçim öncesi söz vermelerine rağmen hiçbir sorunlarının giderilmediğini mahallelerinin şehrin göbeğinde adeta bir köyü andırdığını söylediler.

Seçimlerden önce siyasilerin mahallelerinin sorunlarının çözümü için söz verdiği halde sorunlarının çözülmediğini söyleyen Ahmet Vakar, “Şu anda yolumuz yok, çocuklar çamurun içerisindedir eve gelip gittiği zaman yerler hep çamur oluyor. Buna bir çözüm mutlaka bulunması lazım, bu çevrede okul yok, cami yok, çocuklar yolun diğer tarafına geçerken hep kazalar oluyor, çocuklar ölüyor. Elektriğimiz bile yok ‘ihale olacak’ dediler olmadı. Söz verdiler bu sözlerini yerine getirmiyorlar. Bu sorunların acil bir şekilde çözülmesi lazım.” diye konuştu.
“Mahallemizde çöp konteynırı yok”
Defalarca belediyeye sorunlarını anlattıklarını ama mahallerinde hiçbir çalışmanın yapılmadığını ifade eden Vakar, “Mahallemizde çöp konteynırı olmadığı için biz gidip belediyeye söyledik. Belediye de yolların kötü olmasından dolayı buraya çöp konteynırı vermiyorlar. Çöp konteynırın gelmesine gerek yok zaten her tarafımız çöp olmuş.” ifadelerini kullandı.
“Seçim öncesi tapu sözü verdiler ama…”
Seçimden önce kendilerine tapu sözü verildiğini belirten Cahit Kav,”Eyyübiye Belediye Başkanı seçimden önce bizlere yollarımızı parke taşı yapacağını söyledi. Ama ortada bir şey yok. Bizlere tapu sözü de verdi o da yok. Bizim mahallede park, okul, cami yok; çocuklarımız çamur içerisinde oynuyorlar, bunlar hepsi bizim sorunlarımız.” şeklinde konuştu.
“Her gelen belediye söz verdi ama yapan yok”
Daha önceki belediye başkanı Ahmet E. Fakıbaba’nın kendilerine söz verdiği halde sonradan hiçbir çalışmanın yapılmadığını ileri süren Kav, “O da bu sokağı parke taşı yapacaktı burada büyük bir bahçe var orasını cami, okul, park yapacağını söyledi ama yapmadı. Akçakale yolu evlerimizi mahalleden ayırmış aramızda yol var diye kendi haline terkedilmiş. Muhtar işlerimizle ilgilenemiyor. Yetkililerden rica ediyoruz, mutlaka bu sorunu çözsünler. Çocuklarımız hep çöp içerisinde hasta oluyorlar.” dedi.
“Yağmur yağdığında hemen kanalizasyon patlıyor”
Yaşadıkları mahallenin köyden bir farkının olmadığını dile getiren Nihat Demir; mahallelerinde tapu, cami, okul, yol ve park sorunu olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Yağmur yağdığı gibi bu sokakta hemen kanalizasyon patlıyor. Kanalizasyon patladığı için çocuklar pislik içerisinde kalıyorlar. Defalarca yetkilileri aradığımız halde kimse gelmiyor sonra da ‘siz ilçenizin belediyesine bağlısınız’ diyorlar. Yetkililerden yol, okul, cami istiyoruz, biz çocuklarımızı okula üst geçitten geçirerek okula götürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Okul yolun karşısında olduğu için sürekli kazalar oluyor”
16 yıldır sokaklarının bozuk olduğunu bu sorunun çözümü için imza toplamalarına rağmen hiçbir adımın atılmadığını ifade eden Abdurrahman Keskiner, “Okul yolun karşısında olduğu için çocuklarımızı götürüp getirirken zorlanıyoruz. Çoğu zaman kazalar oluyor. Yetkililerden rica ediyoruz bu yolu acil yapsınlar.” dedi.
“Okul, cami, park ve yol istiyoruz”
Siyasilerin seçim öncesi birçok vaatte bulunduklarını ileri süren Ali Yürekli ise “En son seçimlerde Mehmet Ekinci kendisi geldi burada bir konuşma yaparak bizden oy istedi. ‘Oyunuzu bana verin çocuklarınıza okul yapacağım, park yapacağım, cami yapacağım’ dedi ama ne yazık ki öyle bir şey görmedik. Yetkililerden istediğimiz bir çevre düzenlemesi yapsınlar yollar parke taşı yapılsın çöp konteynırı koysunlar, cami istiyoruz, okul istiyoruz çocuklarımız istiyoruz” diye konuştu. (Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.