banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

30 Kişi İsrail'e Hakaretten Yargılanıyor
Kayseri'de oynanan bir basketbol maçında İsrail aleyhine slogan atan 30 genç 'İsrail'e hakaretten' yargılanıyor.

İddianamade para cezasını öngören 14-1 yerine, hapis cezasını öngören ağırlaştırılmış 14-2'den cezalandırılmaları isteniyor.

"Kahrolsun İsrail" sloganı atarak "din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek" İsrail'e hakaretten 30 genç; eski "şike" kanununa göre iki yıla kadar, yeni haliyle bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere yargılanacak.

İddia makamına göre, gençlerin suçu sadece İsrail aleyhinde slogan atmak ve Filistin bayrakları açmak...
konu ile ilgili olarak basın açıklamasında bulunan İHH Şanlıurfa temsilcisi Behçet Atilla;" İnsan onur ve haysiyetini ayakta tutan erdemli gençlerle aynı düşünceyi paylaşıyoruz ve onlarla beraber tekrar haykırıyoruz"
Atilla yazılı açıklamasında: İsrail 1948 den beri yaptığı katliamlarda binlerce sivil insanı, Aralık 2008’de ise Gazze’de yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 1500 kişiyi katletmiştir. Gazze’ye ölümcül bir ambargo uygulamaktadır. Utanç duvarı, esirlere kötü muamele, kullanılması yasak silahlar kullanma vb uygulamaları, işgalle beraber yürüttüğü insanlığa karşı işlenen suçlardandır. 31 Mayıs 2010 tarihinde ise İsrail ordusu insani yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisi ve filodaki diğer gemilere saldırmış, 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştur. Yolcuları hapsetmiş ve eşyalarını gasp etmiştir. Bütün bunlar yaşanırken İsrail yönetimine dünyanın dört bir yanında siyaset, hukuk, medya, ekonomi, kültür, sanat ve spor alanları da dahil olmak üzere her platformda doğal olarak tepki gösterilmektedir.

İnsanlığın başına bela olan İsrail’in kahrolması duası ve nidası bütün dünya halklarının vicdanının ortak ifadesidir. Çünkü İsrail kahrolursa çocuklar yaşayacak, savaş duracak, barış gelecek, dünya huzur bulacak ve gelecek nesiller güvenlik içerisinde olacaktır.

Sadece İsrail ve yandaşları yani yeryüzündeki küçük, azgın, şımarık bir azınlık topluluk vicdanlardan yükselen bu sesin karşısındadır. İsrail yönetiminin, dünyaya kendisinin efendi olduğunu ve din, ırk gözeterek tüm “ötekilerin” aşağı olarak kendisine köle olmasını öngören politikalarına sessiz kalmak insan olmaktan vazgeçmek anlamına gelir. İnsan onuru ve şerefi İsrail'in yaptıklarının karşısında olmayı gerektirir.

Türkiye halkının İsrail'in zulmüne karşı onurlu çabaları ve duyarlılığı tüm dünyada örnek ve övgüyle anılırken açılan bu davanın neye hizmet ettiği çok net ortaya çıkmaktadır. Türkiye ve dünya kamuoyu, suçlar da suçlular da apaçık, hiçbir şüpheye yer olmaksızın belli olduğu halde, yaklaşık bir buçuk yıldır yargıdan Mavi Marmara’da katledilen 9 insani yardım gönüllüsünün katillerinin yargılamasını beklerken savcı ve yargıçlar erdemli gençlere dava açmakla meşgul olmuş görünüyorlar. Kayseri’deki yargının göz kamaştıran hızını Mavi Marmara saldırısı failleri olan katil İsrail askerleri içinde görmek adaletin gereği olsa gerektir.

İnsan onur ve haysiyetini ayakta tutan erdemli gençlerle aynı düşünceyi paylaşıyoruz ve onlarla beraber tekrar haykırıyoruz:

“Kahrolsun İsrail”: Bebekleri ve sivilleri katlettiği için

“Kahrolsun İsrail”: Filistin topraklarını işgal ettiği için

“Kahrolsun İsrail”: Mescid-i Aksa’ya ve kutsallara saldırdığı için

“Kahrolsun İsrail”: Kendi din ve ırkından olmayanları aşağı gördüğü için

“Kahrolsun İsrail”: Din, dil, ırk farkı gözeterek her türlü zulmü yaptığı için

“Kahrolsun İsrail”: Mavi Marmara’ya saldırdığı için



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.