banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

3 İmam'a Paralel'den Soruşturma Açıldı

17 Aralık operasyonuyla iyot gibi ortaya çıkan paralel yapıyla mücadele Diyanet İşleri Başkanlığı’na da sıçradı. Diyanet camiası içerisindeki paralel yapının imamları bir bir tespit ediliyor. Çankırı’da 30 Mart seçimleri öncesi hükümet aleyhinde kara propaganda yapan ve cami kürsülerinden Başbakan ve ailesine yönelik ağır iftiralar atan görevliler hakkında soruşturma başlatıldı.

PARALEL İMAMLARA SORUŞTURMA

Dershanelerin dönüştürülmesini bahane ederek AK Parti iktidarına yönelik kirli bir propagandaya başlayan ve 17 Aralık operasyonunu yapan paralel yapı devlet içerisinden tasfiye ediliyor. Yargı ve emniyet içerisindeki paralel yapının üyelerinin tespit edilmesinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde de devlet aleyhine çalışan görevliler bir bir ortaya çıkarılıyor. Çankırı’da seçimler öncesi paralel yapıya çalışan ve hükümet aleyhine oy avcılığı yapan 3 görevli hakkında soruşturma başlatıldı. Çankırı İl Müftüsü Aslan Türk’ten alınan bilgiye göre il genelinde vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine, seçimlerde hükümete yönelik kara propaganda yapanlar tespit edilerek incelemeye alındı. Şu ana kadar 8 görevli hakkında şikâyet olduğu, yapılan araştırmalar sonucunda 3 kişi hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

CAMİ KÜRSÜSÜNDE KARALAMA

Haklarında şikâyet bulunan imamların seçimlerden önce cami kürsülerinde Başbakan Erdoğan ve ailesine yönelik çeşitli iftiralar attıkları belirtiliyor. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik iftiralar atan imamlar, hükümet üyeleri hakkında da karalama yaptıkları gelen bilgiler arasında. Paralel yapının imamları AK Parti’ye oy kaybettirmek için kapı kapı dolaşarak MHP’ye oy istedikleri öğrenildi. İmamlar vaazlar sırasında da “Dün selam gönderdiğin, öve öve bitiremediğin insanlara iftira atmaya utanmıyor musun? Koskoca Başbakan’a bu yakışıyor mu? Bunun hesabı sana sorulacak”, “Hırsıza oy verilmez”, “Başbakan ülkeye ihanet ediyor, ülkeyi değil kendini düşünüyor” gibi söylemlerle Erdoğan’ı eleştirdiler. Hakkında inceleme başlatılan imamlardan birinin eşinin Kız Kur’an Kursu’nda fahri görevli olduğu ve paralel yapıya çalıştığı da ileri sürüldü. Seçimler öncesi hükümet aleyhine propaganda yapan bayanın görevinden uzaklaştırıldığı ve Kur’an Kursu’nun da kapatıldığı belirtildi.

ADLİ MAKAMLARA GÖNDERİLECEK

Çankırı İl Müftülüğü’nden edinilen bilgiye göre haklarında soruşturma başlatılan şahıslarla ilgili incelemeler sürüyor ve yeni soruşturmalarda açılmasına muhtemel. Soruşturma bittikten sonra paralel yapının imamları hakkında yasal işlem yapılacağı ve adli mercilere sevk edileceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.