banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

3 ÇOCUĞUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ ADLİ TIP’TA
 

Şanlıurfa Eyüp Peygamber mahallesinde 2009 yılında ailesi tarafından mahallede bulunan sağlık ocağına ve daha sonra özel bir tıp merkezine götürüldükten sonra şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren üç çocuğun mezarları tekrar açıldı.

20 Mart 2009 yılında Eyüp Peygamber mahallesinde bulunan evinden çocukları 7 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Hedal ile ana sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Sait'i ve 1 yaşındaki oğlu İzzet'i sağlık ocağına muayene amaçlı götüren baba Abdulrezzak ece burada çocuklarına iyi bakılmadığı gerekçesiyle üç çocuğunu bu kez özel bir tıp merkezine götürdü, burada üç çocuğa serum takılırken evlerine yollandı. Aynı gece çocuklarının başında nöbet tutan baba Abdulrezzak ece sabaha karşı çocuklarından hadal ve Sait’i ertesi gün ise izzeti kaybetti.

Üç çocuğun ölümü gizemini korurken çocukların zehirlenmiş olabileceği üzeride durulsa da kesin bir sonuç elde edilemedi.

Aradan geçen iki yılın ardından aile tekrar cumhuriyet savcılığına başvurunca bugün sabah saatlerinde Harran kapı aile mezarlığına defnedilen üç çocuğun mezarları tekrar açılırken üç kardeşin cenazeleri otopsisi yapılmak üzere İstanbul adli tıp kurumuna gönderildi.


Harran kapı aile mezarlığı içerisinde ve çevresinde polis güvenlik önlemleri alırken cenazeler çıkarılana kadar mezarlığın tüm giriş çıkışları kapatıldı.


Torunlarının mezarı başında bekleyen acılı dede Cesap ece ise ‘’ bir beladır bizi buldu üç çocuğumuzu aldı. Hala ne oldu ne bitti bu çocuklar neden öldü öğrenemedik’’ derken üç yeğenini kaybeden acılı amca Eyüp ece ise mezarlıkta durmak istemezken çocukların ölümleri hakkında ise hala bir bilgi sahibi olmadıkları için de ayrıca üzüldüklerini belirtti.

Adnan ÇELİK


GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.