banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Nedeniyle Özürlülerin ve özürlü Velileri için   ‘’Dertlerinin konuşulması Yerel Ve Hükümet Yöneticileri ile tanışma ve kaynaştırma, yalnız olmadıklarının bilincini geliştirmek amacıyla’’Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Ve İstihdam Derneğimiz tarafından 3 Aralık 2012 Pazartesi Günü (bugün) Şehitlik Çamlık Parkında Saat 12,00-13.30 arası yemek ikramı yapılacak.

konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan dernek başkanı Bedih Satoğlu: Bu günümüzü Sayın Şanlıurfa Valimiz Celalettin Güvenç, Sayın Şanlıurfa Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, Sayın Özel İdare Genel Sekreterimiz Uğur Hatipoğlu ,Sayın İl Genel Meclis Başkanımız Mustafa Yavuz,Sayın Şanlıurfa Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Adil Saraç,Sayın Belediye Meclis Üyesi Yusuf Mert,Sayın Milli Eğitim Müdürümüz  Ahmet Pala,Sayın Canpolatlar Şirketler Grubu Yön.Kur.Bşk Abdulkadir Canpolat katılacaklar. Şanlıurfa’mız da bulunan özürlülerimize  katkıda bulunanlara onurlandırılacaklar" dedi.

ŞEHİT YAKINLARI DETRNEĞİNDEN ÖZÜRLÜLER GÜNÜ KUTLAMASI

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Şehit Aileleri Derneğ Başkanı Mehmet Yavuz; Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata kazandırılması için tüm engelleri kaldırması gerekir. çalışmalarında hızla devam etmesi gerekir" dedi.

Yavuz Açıklamasında: Engelli vatandaşların yaşama sevincini sağlayacak ve onları hayata sımsıkı bağlayacak çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması gerekir. Engellilerin onurlu yaşam mücadelesinde her zaman yanlarında olmak gerekir, engelli olmak bir kusur değildir.

Engelli insanların, normal hayat şartları içinde karşılaştıkları sıkıntıları azaltmak gerekir, yasal çalışmalar ile bu zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların sürdürmek gerekir , sosyal devlet anlayışı ile hükümetin çok önemli projelere imza attmıştır,ancak yeterli değil

Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda devletin imkan ve kaynaklarının yanı sıra Türk milletinin de her bir ferdiyle el birliği ve gönül birliği etmesi gerekir  Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar, bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu maalesef bedensel veya zihinsel engelli durumuna düşmüşlerdir.

3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle bütün toplumumuzu, bu alanda daha yüksek bir hassasiyet göstermeye çağırıyor, tüm engelli vatandaşlarımız için bugünün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

 

www.baliklgol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.