banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

2.Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde yapılayan ihaleye 9 firma katıldı. İhaleye gözlemci olarak katılan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan ihalenin değerlendirmesinin ardından Eylül başında temelin atılma işinin gerçekleşeceğini belirtti. Arslan, Şanlıurfa İçmesuyu Tesisleri ikinci kademe Arıtma Tesisinin tamamlanmasıyla kentin önümüzdeki 30 yıl için içme suyu problemi çözeceği bildirildi.
Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Belediyesi olarak 3 yıldır söz konusu projeyi hazırladıklarını belirterek ihalesini de geçtiğimiz gün yaptıklarını söyledi.

İçme suyu Yeni Arıtma Tesisi'nin iki kısımdan oluştuğunu vurgulayan Arslan, 1. Kısmı'nda Arıtma Tesisi, 2. kısmında ise depo pompa istasyonu ve ana isale hattının bulunduğunu ifade etti. Arslan, 2. İçme Suyu 2. Kısım Arıtma Tesisi'nin özellikle imara yeni açılan Dağ Eteği, Sırrın, Sırrın Karşıyaka, Karaköprü, Maşuk ve Yenice mahallelerine içme suyu götürülmek üzere planlandığına da vurgu yaptı.
Mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesi 270 bin metreküp iken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin 600 bin metreküpe çıkacağını kaydeden Arslan, "Bu da Şanlıurfa'nın önümüzdeki 30 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması anlamına gelmektedir. Arıtma tesisiyle birlikte Dağ Eteği'nde 2 adet, Maşuk'ta 2 adet, Direkli'de 1 adet, Yenice'de 1 adet, Karaköprü'de 1 adet olmak üzere toplam 7 adet depo, 5 adet pompa istasyonu yapılacaktır. Ana isale hattı 28 bin 600 metre uzunluğundadır " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.