banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

'28 Şubat'ın başaktörü Demirel'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 28 Şubat sürecini dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in koordine ettiğini söyledi.
Atalay, Kanal7’de Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı. 28 Şubat Soruşturması’na ilişkin bir soru üzerine Türkiye’de artık darbeler döneminin bittiğini, 12 Eylül Davası ile de darbelerin yargılanmaya başlandığını belirten Atalay, şunları söyledi: “Millet iradesine müdahale etmek isteyenlerin o sevdası artık yerine gelmeyecek. Bunu bitiren iki gelişme çok önemli. 27 Nisan ve 28 Nisan 2007 tarihidir. Bu iki tarih bizim demokrasi tarihimizde çok belirleyicidir. İhtilaller, darbeler, bildiriler vesaireler çizgisinde bir son noktadır. Bu hükümet ‘buna son noktayı koyuyoruz’ demiştir. 28 Nisan’daki bizim açıklamamız budur. ‘Herkes işine baksın, her kurumun kendi görevi vardır. O görevini yapsın bu işlerle uğraşmasın. Bundan sonra da Türkiye’de böyle şeyler olmayacak, olamayacak’ demiştir. Onun için ben her konuşmamda 27-28 Nisan 2007 tarihine çok özel vurgu yapıyorum.”
“AK PARTİ 28 ŞUBAT’IN ÜRÜNÜDÜR DİYENLER ÇOK CAHİL”
“28 Şubat’ın koordinatörü Sayın Demirel’dir” sözlerinin hatırlatılması üzerine Atalay, şöyle konuştu: “28 Şubat sürecinde Sayın Demirel Cumhurbaşkanıydı. Onun başkanlığında oldu, o ünlü 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu yapıldı. Ve o, o süreci koordine etti. Bunu herkes biliyor zaten. Sayın Demirel’in rolünü... Ondan sonra da bütün talepleri yerine getirdi. Hükümetin ayrılması için baskı, onlarla konuşmalar, sonra başkasını görevlendirme. Kendisine sorulduğunda da basına açık değil, ama geri planda şöyle demiş: Daha ileri şeyler olacaktı, darbe de ben onları önledim. Bir anlamda bu da şu demektir: Ben bu işi koordine ettim, bu şekilde yürümesini.” Atalay, “28 Şubat’ın lideri Demirel midir? sorusuna “Yani öyledir” cevabını verdi.
“AK Parti 28 Şubat’ın ürünüdür” diyenlerin olduğunun hatırlatılması üzerine Atalay, “AK Parti, 28 Şubat’ın ürünüdür diyenler çok cahil” ifadesini kullandı. AK Parti’nin çok yoğun bir çalışmanın ve Türkiye’nin iyi bir tahlilinin sonucunda doğduğunu belirten Atalay, Türkiye’nin bütün yaşadıklarından ders aldıklarını ve yollarını ona göre çizdiklerini söyledi.
28 ŞUBAT 1997’DEKİ MGK
Sürece o başkanlık etmişti
Darbeye adını veren kararlar 28 Şubat 1997’de yapılan ve 9 saat süren MGK toplantısında alınmıştı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başkanlığındaki toplantıya Başbakan Necmettin Erbakan, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Genelkurmay Başkanı Emekli Org. İsmail Hakkı Karadayı, Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Org. Hikmet Köksal, Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Org. Ahmet Çörekçi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Güven Erkaya, Jandarma Genel Komutanı Emekli Org. Teoman Koman katılmıştı. Toplantı sonunda hazırlanan bildiride 8 yıllık kesintisiz eğitim ve Kur’an kurslarının kapatılması gibi bir dizi karar hükümete dikte ettirilmiş ve sürecin sonunda Necmettin Erbakan istifa ederek görevi Mesut Yılmaz’a bırakmak zorunda kalmıştı.
Kaynak: TÜRKİYE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.