banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 28 Şubat mağdurlarının hak ihlallerinden doğan sıkıntıların hâlâ tam olarak giderilmediğini ve yeni dönemde kurulacak hükümetin tüm hakların iadesi için gerekenleri yapmasını istedi.

26. Dönem Milletvekili Seçiminden sonra yeniden tek başına iktidar olan AK Parti’den beklentiler artıyor. Toplumun birçok kesiminden; sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, aydın ve siyasetçiler yeni kurulacak hükümetten seçim sürecindeki vaatleri, halkın inançlarına uygun yeni anayasa ve özellikle 28 Şubat mağdurlarının gasp edikmiş haklarının eksiksiz iadesi için taleplerde bulunuyorlar.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı ve Memur Sen Bursa temsilcisi Numan Şeker, 28 Şubat’ta mağdur olanlar için tüm haklarının iade edilmesini istedi.

1 Kasım seçimleriyle birlikte iktidarın halktan aldığı büyük desteğin karşılığını vermesi gerektiğini belirten Şeker, “Kamusal alan yalanı tümüyle kaldırılmalı, özgürlüklerin önü açılmalı ek gösterge adaletsizliği düzeltilmeli çözüm süreci doğru muhataplarla amacına ulaştırılmalıdır.”dedi.

Türkiye’nin yol haritası olacak yeni anayasa için vaktin kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Şeker, “En kısa zamanda diğer siyasi partileri de içine alacak şekilde yeni anayasa çalışmaları başlatılmalıdır.” diye belirtti.

Bu seçimlerin istikrarlı bir Türkiye için mesaj verdiğini söyleyen Şeker, ortaya çıkan fotoğrafta bütün mazlum coğrafyalarda sevince neden olduğunu, İsrail’in sustuğunu Filistin’in ise coştuğunu ifade etti.

Seçim sonuçlarının sadece Türkiye’yi değil bütün mazlum ve mağdur coğrafyaları ilgilendirdiğini ifade eden Şeker, “Bu sonuçlardan sonra artık iktidarın; milletin önünü açma, Müslümanların inancını tam olarak yaşayabilme, özgürlüklerin önünün açılması gibi konularda artık hiçbir bahane üretmeye hakkı yoktur. Bundan dolayı 28 Şubat döneminde mağdur olanların bütün hakları iade edilmeli. Başörtüsü meselesi anayasal güvence altına alınmalıdır. Eğitim sisteminde karma eğitimden kesinlikle vazgeçilmelidir.” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak yapılan çalıştay ve 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların ve bütün taleplerin dikkate alınması gerektiği bu güçle bütün bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Seçimden önce halkı tehdit ettiğini iddia ettiği eğitimciler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını isteyen Şeker, “ ‘Dişe diş, kana kan intikam’ diyerek sosyal medyada paylaşım yapan eğitimcilerin muhakkak bu süreçte soruşturmaların yapılması gerektiğini buradan ifade ediyorum.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.