banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

“28 Şubat Mağdurlarına Özgürlük

Özgür-Der Siverek Şubesi Başkanı Cemil Yeşildağ 28 Şubat darbesinin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapara, darbenin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen etkilerinin devam ettiğine dikkat çekti.

28 Şubat Postmodern Darbedir

Türkiyede’ki askeri darbelere dikkat çeken Yeşildağ açıklamasının devamında, “Türkiye’nin 90 yıllık kısa tarihinde (27 Mayıs 1960–12 Mart 1971–12 Eylül 1980)  atanmışlar/askerler tarafından dönemin seçilmişlerine/meclise ve halka karşı olmak üzere üç darbe yapıldı. Bu darbelerin dördüncüsü ise anayasal mı değil mi tartışmasına konu olan, ilkin gazeteci Cengiz Çandar tarafından, sonrada dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak tarafından  'Post modern darbe' olarak adlandırılan '28 Şubat 1997' darbesidir. 28 Şubat darbesinin post modern olarak adlandırılmasının nedeni; darbenin Cumhurbaşkanı, yüksek yargı, bazı partiler, medya, sivil toplum kuruluşları velhasıl kalburüstü tüm kurumlara, aynı amaç doğrultusunda yön vermiş, onları ikna için brifingler verilmiş ve nihayetinde fiili yönetimi eline almadan yapıldığında bu adı almıştır."  İfadelerine yer verdi.

Darbenin En Önemli Ayağı Medyadır

 Darbelerin en önemli ayağının medya olduğuna vurgu yapan Yeşildağ, “Toplumun ancak tepeden şekilleneceğine inananların zihinlerinde zaten var olan darbe sürecine hazırlık başlar. Kapalı odalarda devam eden süreç nihayet caddelere, meydanlara devşirilir. Darbe kararının tüm insanların zihinlerine işlenmesi için çalışmalar başlar. Darbe fikri her eve girmeli, her işyerine girmeli hatta girmedik yer, duymadık kulak kalmamalı anlayışı ile özene bezene işlenir bu süreç. Bu işin en iyi ayağı da yazılı ve görsel medyadır. Her zaman hazır ve nazır olarak bekletilir yandaş medyalar. Yani darbeler hep yeni tercihe, yeni yaşamlara karşıdır. Onları budama, uslandırma ve biçmek için yapılır. Hatta farklı seslerin ve farklı beklentilerin çıkışını engelleme girişimidir. Sünetullah’a yani yaratanın koyduğu kurallara aykırıdır, hatta karşıdır." İfadelerini kullandı.

 
28 Şubat Darbesi Halkın İnancına Yapıldı

28 Şubat darbesinin Kemalist oligarşik yapı tarafından kendi halkına ve halkının inancına karşı yapıldığının altını çizen Yeşildağ devamla, “ 28 Şubat darbesi Müslüman halkın değerlerine, geleneklerine ve yeni oluşan İslami yaşam tarzına karşı yapıldı.28 Şubat darbesinin bıraktığı izlere bir bakalım. Yolsuzluk, kirlilik, banka skandalları, laiklik ve cumhuriyet elden gidiyor teraneleri ile gayri meşru bir sürü yapılanmaya gidildi. Siyasi entrikalar ve hükümet değişimi, ekonomik kaos da çabasıdır. Ve 1997 yılında yapılan darbe yıllar sonra ürününü verdi ve vermeye de devam ediyor. Bu gayri meşru dönem sonunda bir sürü şiddet öngören faili belli suikastlar, bayrak -silah -Kuran üzerine yapılan toplu yeminler, kendini devlet yerine koyan çeteler, skandallar ve daha neler neler var." İfadlerini kullandı.

Yusufilere Özgürlük İstiyoruz

28 Şubat mağduru olup asılsız itham ve haksız yargılamalar sonucu yüzlerce Müslüman’ın halen cezaevlerinde bulunduğunu ifade eden Yeşildağ son olarak, “Tevhit ve adaleti merkeze alan duyarlı insanlar 28 Şubat postmodern darbenin yol çatığı hukuksuzlukları takip edecek ve tüm dünyada olası darbelerin karşısında durmaya devam edeceğiz. 28 Şubat mağduru olan cezaevlerinde bulunun Yusuflara özgürlük istiyoruz. " ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.