banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI OSB Müdürü Osman Oktay

İTTİHAD-UL ULEMA üyesi Molla M. Emin Baytar, seçimlerin ardından yeni kurulacak hükümetin öncelikli olarak ele alması gereken konuların başında 28 Şubat mağdurlarının geldiğini söyledi. Yeni çözüm sürecinde tüm halkın muhatap alınması gerektiğini söyleyen Baytar, eğitim ve yargıdaki çarpıklıkların giderilmesinin de elzem olduğunu kaydetti.

13 yıllık AK Parti iktidarında, Müslüman halkın birçok talebinin ve beklentisinin karşılanmadığını ifade eden Baytar, son seçimlerde yeniden tek parti iktidarının çıkmasının halkın umutlarını bir kez daha arttırdığını söyledi. Baytar, “Özellikle 28 Şubat mağduru olan Müslüman halkın yaşadığı mağduriyetler tamamen ortadan kaldırılmadı. Örneğin, başörtü sorunu ortadan kaldırılıp anayasal güvence altına alınması gerekiyordu.” dedi.

“Eğitim ve yargıdaki çarpıklıklar giderilmeli”

Halkın, eğitim ve yargı konusundaki sorunların giderilmesi için de bazı adımların atılması yönünde bir beklentisinin olduğunu belirten Baytar, şöyle devam etti: “ Şu anda eğitim sisteminde çok büyük çarpıklıklar var. Bunların acilen giderilmesi gerekiyor. Yine yargıdaki çarpıklıkların giderilmesi ve yargıda hukuksuzlukların, keyfi muamelelerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Özellikle hâkim ve savcıların ideolojik davranarak, adalet mekanizmasını hiçe sayarak insanları cezalandırmasının önüne geçilmesi gerekiyor.”

Toplumda büyük bir ahlaki yozlaşmanın meydana geldiğine dikkat çeken Baytar, hükümetin bu konuda önlemler alması gerektiğini kaydetti.

“Çözüm sürecinde halkın tümü muhatap alınmalı”

Baytar, “Hükümet, altın nesil yetiştirme projesini ortaya koyacağını açıkladı. Fakat bu proje sadece sözde kaldı, projenin içi doldurulamadı. Bunun altı doldurulmadığı için geçen 13 yılık iktidar süresince gençlik, bir önceki döneme göre beter bir şekle geldi. Altın nesil kazanalım diye bazı hesaplar yapıldı ama baktık ki elimizde kalan nesil tabiri caizse tenekeden ibaret bir hal aldı.” şeklinde konuştu.

Çözüm süreci konusuna da değinen Baytar, yapılan yanlışlardan dolayı çözüm için getirilen önerilenin bir sorun haline geldiğini bundan ders alınarak yeni süreçte halkın tümünün muhatap alınması gerektiğini söyledi.

Halkın AK Parti’ye bir şans daha tanıdığını söyleyen Baytar, yeni dönemde halkın maslahatını önceleyen bir politika ortaya konulması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.