banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

27 Eylül dünya okul süt günü

 27 Eylül Dünya Okul Süt Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak sütün insan sağlığı açısında faydalarına değinen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan,  her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığının kazandırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumda bir bilinç oluşturmak amacıyla dünyada, her yıl 27 Eylül’ün  gününün ‘’Dünya Okul Süt Günü ‘’ olarak kutlandığını belirtti.

Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt ve süt ürünlerinin üretim ve tüketimini artırılması gerektiğine vurgu yapan Aslan, yeterli ve dengeli beslenen toplum bireylerinin fiziksel ve zihinsel yönden daha sağlıklı, daha üretken, ve daha yetenekli, çocukların yetiştirdiğine dikkat çekti.

Dr. Aslan; ”Süt, bebeklikten yaşlılığa kadar vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığın korunması amacıyla gerekli tüm besin ögelerini yeterli ve dengeli bir biçimde içeren önemli bir besin maddesidir.” diyerek süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemini vurguladı.

Süt ve süt ürünlerinin insan beslenmesinde büyük öneme sahip olduğunu belirten Dr. Aslan, sütün içeriğinde bulunan karbonhidrat, protein,  yağ, vitamin ve mineraller ile özellikle gelişme çağındaki çocuklar ve yaşlılar için vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu söyleyerek, süt ve süt ürünlerinin faydalarını ise şöyle sıraladı:

“Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum ve D vitamini çocuklarda kemiklerin ve dişlerin oluşumunda önemli rol alarak organizmanın gelişimi sağlar. A vitamini göz ve diş sağlığı için, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesi için, B vitamini iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine, biotin, saç ve deri sağlığı için önem taşırken, B2 vitamini büyümeyi hızlandırmaktadır. Bu nedenle de büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin günde en az 2- 3 su bardağı süt veya yoğurt tüketmesi gerekmektedir.” önerilerinde bulundu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.