banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

26 yıllık imamın görev yaptığı camide intihar ettiği iddiası

 Mersin’in Mut ilçesinde 26 yıldır görev yaptığı camide Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen rotasyondan dolayı camisinden ayrılacağı gerekçesi ile bunalıma giren imam Hatip Gülhan Boru’nun intihar ettiği ileri sürüldü.

Alınan bilgilere göre, Mersin’in Mut ilçesi Yukarı Köselerli Mahallesi Hacımehli Mevkii camisinde 26 yıldır görev yapan imam Hatip Gülhan Boru, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan rotasyon nedeni ile bunalıma girdi. Bu sabah camisinde kıldığı son sabah namazından sonra girdiği bunalımdan çıkamayan imam, canına kıyarak intihar etti.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan rotasyona tepki gösteren Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, yapılan yönetmelik değişikliğinin 100 bin kişiyi ilgilendirdiğini ve düzenlemeye göre 2014 yılından itibaren aynı yerde 25 yıl görev yapan cami görevlilerinin rotasyona tabi tutularak yerinden edileceğini belirtti.

Görgülü açıklamasında, “Masa başında hiçbir araştırma yapılmadan sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla hiçbir istişare ve görüş alışverişinde bulunulmadan, bazı illerden, görev köylere gönderilen imam hatip ve müezzin kayyımlara yapılan rotasyon uygulaması kurumda çalışan tüm görevlilerin psikolojisini bozmuştur” dedi.

2014 yılında rotasyona uğrayan görevli sayısının mevcut çalışanlardan sadece yüzde 2’sini oluşturduğuna dikkat çeken Görgülü, “Önümüzdeki yıllarda bu sayı yüzde 30 çıkacak. Ne yazık ki bu tür üzücü olayların çoğalmasından endişe diyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bu haksız ve hukuksuz uygulamasını bir kez daha gözden geçirmeli” ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
z 3 yıl önce

bı sıyasetcı bulamamıstır bulanlar gerı gorev yaptıgı köye gerı gelıyor yazık