banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

25 BİN KİŞİ TİRİT YEDİ

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Platosunda sabah namazının ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve yaklaşık 25 bin kişi tirit yedi.

http://balikligol.com/images/news/2580.jpg

Buluşmalar kapsamında katılımcı, konuklar ve vatandaşlarla tirit yemeğinin paylaşılmasının amaçlandığı, Tirit Ziyafeti için Gönüllü Kuruluşlar aşevi de katkıda bulundu. 2 ton et, 1,5 yoğurt, 200 kilogram sarımsak ve 6 bin ekmeğin kullanıldığı yemek saat 04.30'dan itibaren vatandaşlara ikram edilmeye başlandı. 

Şanlıurfa Valiliğinin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen Tirit Ziyafetine katılan Vali Nuri Okutan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Koordinatörü Yıldıray Malğaç Hz. İbrahim'in vazgeçilmez yemeği olan tiridi vatandaşlara ikram etti.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan burada yaptığı açıklamada, "Şanlıurfalılar olarak Hz. İbrahim'in mirasçılarıyız" diyerek başladığı konuşmasını, "Hz. İbrahim Allahın dostu ve tevhit inancının en önemli kaynaklarından birisi; 3 dinin kaynağı. Aynı zamanda bereketin timsali, Hz. İbrahim Sofrası, Halil İbrahim Bereketinin timsali, Şanlıurfa'da bu coğrafyada bu anlayışın yeşerdiği yer. Yine Hz. İbrahim haksızlığa karşı, nemrudilere karşı direnişi, doğruluğu, sevgi ve muhabbeti timsal ediyor. O bakımdan Şanlıurfa'da hala misafirperverlik ve sıcak dostluk anlayışı devam etmektedir. Onun bu etkinlikle tekrar yeşermesi ve onun hatıralarının yaşatılmasıyla ilgili faaliyetler yürütüyoruz" diyerek sürdürdü.

Çocukların sünnet ettirilmesi geleneğinin Hz. İbrahim'le başladığını söyleyen Vali Nuri Okutan, "Sünnet geleneğini sürdürüyoruz. Tirit dağıtımı yine Halil İbrahim Sofrasından kalma bir gelenektir. Geçtiğimiz günlerde 100 bin vatandaşımıza, bu gün de yaklaşık 25 bin vatandaşımıza tirit ikram ettik. Buna benzer Şanlıurfa'ya has; zenginlikleri, güzellikleri, İbrahimi anlayışı hem belirtip hem yaygınlaştırıp hem de bunu kamuoyuyla paylaşacak etkinlikler düzenliyoruz. O bakımdan da fevkalade mutluyuz" dedi.

Vali Nuri Okutan, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarına geçtiğimiz dönemlerde bakanlar ve meclis başkanının katılmış olduğunu hatırlatarak, "Bu dönemde sayın cumhurbaşkanının bizzat aylar öncesinden katılacağı belirtilmişti. Ancak, Zonguldak'taki facia ve bir görüşmesinden dolayı katılamadı. Ama şimdiden sözü var. Gelecek yıllarda muhakkak katılmak istiyor. İnşallah gelecek yıl bu etkinlikte bulunur ve bizi şereflendirir.

Dördüncüsü bu organizasyonun İnşallah biz Konya Mevlana'da olduğu gibi, Şanlıurfa balıklıgölle, Hz. İbrahim'le bütünleşmiş durumda. Organizasyonun uluslararası boyutu var, bunun daha da yaygınlaştırılması, zenginleştirilmesi ve bu etkinlikle birlikte iyiliğin dostluğun ve dost sofrasının Halil İbrahim Sofrasının herkese tanıtılması ve paylaşılması amacındayız" şeklinde konuştu.

27 ÜLKENİN KATILIMIYLA DÜNYA KÜLTÜR SERGİSİ AÇILDI

IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında; Balıklıgöl Amfi Tiyatro altı Konferans Salonunda; 27 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Kültür Sergisinin açılışı yapıldı.

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneğinin gösterisiyle başlayan serginin açılışını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan yaptı.

27 ülkenin el işi eserlerinin sergilendiği açılış renkli görüntülere sahne oldu. Eserleri tek tek inceleyen Vali Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan, stant açan ülkelerin vatandaşlarıyla da sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.