banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

2013'te teslim edilmesi gereken hastane halen bitirilemedi

2010 yılında ihalesi yapılıp yapımına başlanan Bingöl Devlet Hastanesi yeni binası 2015 yılında da teslim edilemedi. Yılan hikâyesine dönen Bingöl Devlet Hastanesi yeni binasının zamanında teslim edilmemesi tepkileri artırıyor.

Mevcut binanın kalite standartları ve deprem yönetmeliğine uygun bulunmadığı gerekçesiyle yeni yapılan Bingöl Devlet Hastanesi’nin 2016 yılında teslim edilip edilmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 12 Nisan 2010 yılında yapımına başlanan ve 7 bloktan oluşan 250 yataklı Devlet Hastanesi, 2013 yılında tamamlanıp teslim edilmesi gerekiyordu. 32 milyon 905 bin TL bedelle "Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş"nin ihalesini aldığı Bingöl Devlet Hastanesi, sözleşme gereği 25 Haziran 2013’te teslim edilmesi gerekiyordu. 2013 yılında tamamlanması gereken Bingöl Devlet Hastanesi’ni zamanında teslim etmeyen yüklenici firma, ardı ardına ek süreler aldı. Bu süreçte, taşeron firmalar da sürekli değişti. Ek süre alan yüklenici firmanın, hastane binasını bir türlü teslim etmemesine ise Bingöllüler tepki gösteriyor.

25 Haziran 2013 yılında tamamlanıp hizmete açılması planlanan hastane binası, son olarak 17 Mayıs 2015 yılına kadar ek süre verilerek, tamamlanıp hizmete açılması bekleniyordu. 2016 yılına girilirken yeni hastane binasının hâlâ hizmete açılamaması, “Bunca zamandır bu hastane neden bitirilmiyor?” sorularını da beraberinde getirdi.

“Bu hastane niye bitirilemiyor anlayamıyoruz”

Teslimi bir türlü gerçekleşmeyen Bingöl Devlet Hastanesi’nin bir türlü bitirilemediğini dile getiren Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Bilal Arslan, “Bingöl halkı hizmetin en kalitelisine layıktır. Bu hastane niye bitirilemiyor anlayamıyoruz. Bunun sebebi TOKİ mi ya da yüklenici firma mıdır? Sonuçta kimin bu işte ihmali varsa ve ne olursa olsun bu hastanenin bitirilip ve bir an önce bu halkın istifadesine sunulması gerekir.” dedi.

Yeni hastanenin açılmasıyla halk çevre illere gitmeyecek

Yeni hastanenin faaliyete girmesi halinde halkın sağlık hizmetlerinde daha fazla istifade edeceğini belirten Arslan, “Yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte fiziki ve hizmet anlamda daha bir konfor olacak. Anjiyo bölümü açılacak ve halkımız bu işlem için çevre illerin hastanelerine gitmeyecek. Yeni hastanenin tek ve çift kişilik yataklı olması hastanın tedavi olmasında bir rahatlık sağlayacak ve hizmet sunan çalışanların yaşam koşulları açısından faydalı olacaktır.” diye belirtti.

“2013 yılında teslim edilmesi gereken hastanenin 2016 yılına sarkması kabul edilecek bir durum değil”

Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Bilal Arslan, son olarak şunları söyledi: “Hastanenin nerdeyse yüzde doksanı bitmiş olmasına rağmen bir türlü teslim edilmemesi artık tak ettirdi. 2013 yılında teslim edilmesi gereken hastanenin 2016 yılına sarkması kabul edilecek bir durum değil.  Geçmiş yıllara nazaran günümüzde sağlıkta güzel atılımlar olmasına rağmen, Yeni Bingöl Devlet Hastanesi tesliminin muammaya dönmesi hepimizi üzmüştür.”  (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.