banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

2013 Yılı İnşaat Çalışma Sezonu Olacak

Toplantının ardından 2013 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurul Toplantısı seçimleri yapıldı.

Burada muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, köy 2013 yılının inşaat çalışma sezonu olarak değerlendirdiklerini söyledi. Vali Güvenç, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu seneyi iyi değerlendiririz inşallah. Çünkü gelecek sene 2014 yılında İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz kapanacak. Bu hizmetler büyükşehir belediyesi üzerinden yürütülecek. Çalışmaları Anakara’ya da Sayın Bakanımıza da arz ediyoruz. Bu yılı köy hizmetleri bakımından altın yıl yapmamız lazım. Çünkü Büyükşehir Belediyesi kurulacak, teşkilatlanacak derken bizim bu yılı değerlendirip işleri kolaylaştırmamız lazım. Bunun için hepimiz koşturuyoruz, çabalıyoruz” dedi.

Bu yıl 886 Km Asfalt Yapılacak

Sabahleyin KÖYDES’in toplantısını yaptıklarını anlatan Vali Celalettin Güvenç, “16 milyon 500 bin TL tamamen yola harcayacağız. Özel idareden de ayırdığımız kaynaklarla 65 milyon TL sadece yola harcayacağız. 2013 yılında bununda karşılığı 886 km birinci ve ikinci kat asfalt yapılacak. Geçen yıl yaptığımız yolların 300-350 kilometresinin üzerine ikinci kat asfalt atacağız. Onun dışında da 400-500 km de birinci kat asfalt yapacağız. Bununla ilgili kaymakamlarımızla görüştük, listelerimizi verdik” dedi.

Su Konusunda Taviz Yok

Su konusunda ise asla mazeret ve taviz olmayacağını belirten Vali Güvenç, 3 kere de 5 kere de sondaj yapılması gerekiyorsa kuyu kazılarak vatandaşlar için suyun bulunacağını kaydetti. Koordineli bir şekilde çalışılması gerektiğini belirten Vali Güvenç, kuyusu açılan köylerin enerji nakil hatlarından motopomplara süratli bir şekilde bağlanması gerektiğini söyledi. Yaşanan aksaklıklarda Vali Yardımcımız Ramazan Beye ve Genel Sekreterimiz Uğur Beye muhtarlardan aktarmalarını isteyen Vali Güvenç, yaşanan sıkıntıların anında kendilerine iletilmesinin önemine değindi.

Derslikler İhale Ediliyor

Vali Celalettin Güvenç, Ankara’dan 4 bin derslik yapımı için ihale yetkisi aldıklarını vurgulayarak, “Köylerdeki, ilçelerdeki, merkezdeki okul sıkıntımızı asgariye indireceğiz. 2013 için 51 okulumuzun bin derslik ihalesini ya yapmışız ya da yapılmak üzere gün almışız. Bunun üzerine bir ay içerisinde 50 okul daha eklersek 100 okul olur. Sizlerden ricamız işlerimize sahip çıkmanızdır. Yol, su, elektrik yapılırken bir sıkıntı görürseniz Genel Sekreterimize, Vali Yardımcımıza ve bana anında haber verin. Siz sıkıntıya düşmeyin, bizleri arayın, siz kötülerle kötü olmayın. Bırakın kötülerle biz kötü oluruz. Siz karışmayın, gerisini biz denetleriz. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Kilit Parke Döşenmesi

Kilit ve Parke taşı konusuna da değinen Vali Güvenç, merkez ve ilçelerde olmak üzere 215 köyde kanalizasyon yaptıklarını ifade ederek, belirli bir sistematikte Kilit ve Parke taşı konusunda planlama yaptıklarını söyledi. Şanlıurfa’nın 3 bine yakın mezra ve köye sahip olduğunu belirten Vali Güvenç, bu köylerin kademeli olarak meydanlarına, okul ve cami önlerine Kilit ve Parke taşı döşemesinin yapılacağını söyledi. Bu çalışmalara da vatandaşların ortak karar vermesi gerektiğini kaydeden Vali Güvenç, ÇSGB Bakanı Faruk Çelik’in bunun için İller Bankasından 4 milyon TL destek sağladığını ifade etti. Talepleri belirli oranda karşılayabilmek için Kilit Parke Taşı Üretim tesisinde üretilen kilit parke taşlarının yanı sıra büyükşehir ve çevre illerden sağlanan destekle parke taşı alınacağını söyleyen Vali Güvenç, bu desteğin parke taşı talebinde bir rahatlama sağlayacağını söyledi. Toplantı daha sonra soru cevap ve muhtarlarla edilen sohbetle sona erdi.

Seçimler Yapıldı

Öte yandan İl Genel Meclis üyeleri ve köy muhtarlarının oy kullandığı seçim sonrası bir yıl daha görev yapacak olan yeni yönetimin belirlendiği toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, il genel meclis üyeleri ve merkeze bağlı köylerin muhtarları katıldı.

Genel Kurul toplantısında Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği yeni yönetim seçimi yapıldı. Seçimle ilgili tüzük ve kuralların okunmasıyla birlikte Divan için seçim yapıldı. Divan Başkanlığına Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Aşağı İç Kara Köyü muhtarı Mehmet Memitanlı ve Aktaş Köyü Muhtarı Mustafa Demir ön görüldü.

Oluşturulan divanın ardından yeni yönetim için seçime gidildi. Köye Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş başta olmak üzere, yapılan oylamada İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Arslan ve Halef kılıç asil üye seçildi.

Köye Hizmet Götürme Birliği encümen adayı olan 3 muhtar arasından oy çoğunluğunu alan Mehmet Deniz ve Salih Öncel birliğe Asil encümen seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.