banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Başbakan Açıkladı: 20. Zırhlı Tugayı taşınacak!

Şanlıurfa'da yıllardır tartışma konusu olan Şanlıurfa 20.ci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın taşınması konusunda çalışmalar daha önce yapılmı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa'nın ortasında kalan askeri tugay arazisinin bir başka yere taşınmasına ilişkin çalışmalarının olduğunu da daha önce açıklamıştı.  
15 Temmuz FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası resmen harekete geçildi.

KIŞLALAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Bugün Ak parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım Askeri kışlaların şehir dışına taşınmasıyla ilgili şunları söyledi: "Askeri yargıda düzenlemeler yaptık. Askeri yargı artık Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde olacak. Burada bir değişiklik ihtiyacı daha var. Yüksek askeri mahkeme ve Askeri yargıyatı da kaldıracağız ama bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma bakanlığına bağlandı. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Bu üs artık Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca o gece tankların çıktığı kışlaları da şehit dışına taşıyoruz. Ankara'da Mamak tarafındaki kışlalar Polatlı'ya taşınacak. Hasdal ve Maltepe'deki kışlalar Çorlu'ya taşınacak. Böylece şehir merkezinde tank olmayacak. Güvercinliği de kapatıyoruz. O helikopterlerin hepsi Isparta'ya gidecek.Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.