banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

18 yıldır engelli çocuğuna bakıyor



Dünya Engelliler Günü’nün kutlandığı bu günlerde İLKHA’ya konuşan zihinsel engelli babası İbrahim İşlek, 18 yıldır zihinsel engelli çocuğuna bakmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocuğunun küçük yaşında iken havale geçirdiği belirten baba İbrahim İşlek, hastanede yaklaşık bir ay süren tedavi sürecinin ardından çocuğunun zihinsel engelli olduğunu öğrendiğini söyledi.

Baba İşlek, çocuğunun zihinsel engelli olmasının birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Kızım 1996 yılında havale geçirdi. Ardından bir ay boyunca hastanede yattı. Sonunda iyileşmeyince bu hale geldi ve zihinsel özür süreci başladı. Birinin özürlü olmasından öte, o özürlünün kız olması daha kötü ve zordur.”

Annesinin engelli çocuğuna adeta bakıcılık yaptığını ifade eden İşlek, “Mesela kızım şu anda on sekiz yaşında. Fakat beş yaşındaki bir kızmış gibi davranıyor. Onun yaşındaki kızlar evli iken, kendisi ev işlerinden hiçbir şey anlamaz. Bedenen özürlü olmamasına rağmen, bir bardak su bile getiremez. Elinden hiçbir şey gelmez. Elbisesini annesi giydirir, banyosunu annesi yaptırır. Televizyona aşırı bağımlıdır, yani adeta televizyon olsun hiçbir şey olmasın. Aynı zamanda kızdırıldığında çok sinirlenir. Mesela bir dizi izlerken o anda değiştirip başka bir kanal açtığınızda, sinirinden yerinde duramaz.” şeklinde konuştu.

 Çocuğunun okul okuması için elinden geleni yaptığını dile getiren baba İşlek, ama çocuğunun engelli olmasından dolayı okula gidemediğini belirterek, “Sonra bazı rehabilitasyon merkezlerine gönderdik. Oradan da bir şey alamayınca, tamamen evde kalmasını uygun gördük. Hani rehabilitasyon merkezlerinde de pek bir şey öğretmiyorlardı. Çocuklarımızla ilgilenmiyorlardı. Yetkililer, çocuğumuz için bir miktar para yardımında bulunuyor. Bundan dolayı çocuğumuz adına teşekkür ederiz.” dedi. (Sedat Kuşulay -İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.